Migno, Morbidelli en Lowes het snelst tijdens warm-up sessies in Le Mans

21
franco-morbidelli
Franco Morbidelli | foto© motogp.com

Andrea Migno (Moto3), Franco Morbidelli (MotoGP) en Sam Lowes (Moto2) hebben zondagochtend in Le Mans de snelste rondetijden op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de SHARK Helmets Grand Prix de France.

Na een verregende eerste dag, een nagenoeg droge kwalificatiedag konden de coureurs zondagochtend in Le Mans hun 20 minuten durende warm-up sessies afwerken op een fris maar door circuit.

Moto3
Vanwege het gewijzigde tijdschema begonnen de coureurs uit de lichtste klasse om 09:00 uur aan hun warm-up sessie. Ondanks de frisse omstandigheden was er slechts één crash te bekennen, alleen Celestino Vietti schoof in de laatste minuut onschuldig onderuit in bocht 3.

Op de baan was het Andrea Migno die met een snelste ronde van 1’42.514 na afloop de lijst aanvoerde voor Tony Arbolino, Celestino Vietti, Raul Fernandez en Albert Arenas.

MotoGP
In tegenstelling tot de Moto3 klasse waren er in deze sessie wel de nodige crashes te bekennen. Zo schoven Maverick Viñales, Bradley Smith en Alex Marquez in deze 20 minuten durende warm-up sessie onderuit.

Met een snelste ronde van 1’32.869 was het Franco Morbidelli die na afloop de tijdlijst aanvoerde voor Viñales, Cal Crutchlow, Danilo Petrucci en Pol Espargaró.

Moto2
Voor aanvang van de sessie was er slecht nieuws voor Jorge Navarro. De Spanjaard kreeg een penalty aan zijn broek vanwege zijn crash in de kwalificatie, dit vanwege het feit dat hij zorgde voor een gevaarlijke situatie tijdens een gele vlag situatie naar aanleiding van een crash van Jorge Martin

Ook in deze sessie waren er de nodige crashes, zo zagen we Kasma Daniel, Aron Canet, Tetsuta Nagashima, Remy Gardner en Marcel Schrötter ten val komen. Op dit moment is het de vraag of Canet ongeschonden uit de strijd is gekomen, de Spanjaard greep na zijn crash meteen naar zijn pols en aan het beeld te zien was er sprake van veel pijn.

Op de baan was het Sam Lowes die met een snelste rondetijd van 1’36.859 na afloop de lijst aanvoerde voor Augusto Fernandez, Enea Bastianini, Marco Bezzecchi en Tom Lüthi.

NTS RW Racing GP-coureur Bo Bendsneyder noteerde in deze sessie de zestiende rondetijd.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en meer info van de actie gedurende de derde en afsluitende dag van de SHARK Helmets Grand Prix de France is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

Gewijzigd tijdschema
Let op, er is een gewijzigd tijdschema gedurende deze dag, zo is de volgorde van de races anders en zijn ook de aanvangstijden van de wedstrijden anders zoals we die normaalgesproken gewend zijn tijdens de Europees Grand Prix weekenden.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App