Migno sluit eerste dag op Aragón als snelste af voor Suzuki en Arbolino

6
Andrea Migno - MotorLand Aragón | foto© Randy van Maasdijk

Andrea Migno was vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training op het MotorLand Aragón het snelst na een time-attack in de slotfase van de sessie voor Tatsuki Suzuki en Tony Arbolino.

Vrijdagmiddag om 13:15 uur ging de tweede vrije training van start voor de Moto3 klasse op MotorLand Aragón. Er hing nog behoorlijk wat bewolking boven het Spaanse circuit maar de zon wist er langzaam maar zeker doorheen te schijnen waardoor de temperatuur zo’n 28°C bedroeg.

Toch leken de omstandigheden niet ideaal aangezien het behoorlijk lang duurde voordat de rondetijden van FP1 geëvenaard werden. De coureurs maakten optimaal gebruik van hun beschikbare rijtijd op het heuvelachtige circuit in het midden van de Spaanse woestijn met het oog op de race over negentien ronden op zondag.

Halverwege de sessie had Tony Arbolino de snelste rondetijd in handen voor Dennis Foggia en Misano racewinnaar Tatsuki Suzuki. Ook de Tsjechische Redox PrüstelGP coureurs Filip Salac en Jakub Kornfeil waren snel onderweg en leken in staat te zijn om een goed racetempo te rijden.

Met minder dan vijf minuten te gaan werden er nieuwe banden gemonteerd bij alle coureurs waarmee ze op jacht gingen naar een rondetijd in de top veertien wat recht geeft op rechtstreekse deelname aan Qualifying 2. Omdat er zaterdag, met name in de ochtend, regen wordt verwacht lieten de coureurs en teams het niet aan het toeval over en werd er zeer korte ‘kwalificatiesessie’ verreden.

Zelf nu, op vrijdagmiddag aan het einde van de tweede vrije training, bleven de coureurs lang wachten om op zoek te gaan naar een slipstream en te voorkomen dat ze zelf een slipstream verleenden aan één van hun concurrenten. Andrea Migno, gisteren bevestigd dat hij in 2020 terugkeert naar het SKY Racing Team VR46, reed met een 1’58.566 de snelste rondetijd voor Tatsuki Suzuki en Tony Arbolino. Thuisrijder Jaume Masia klokte de vierde rondetijd voor Ayumu Sasaki en Filip Salac met verder Riccardo Rossi, John McPhee, Ai Ogura, Albert Arenas, Lorenzo Dalla Porta, Jakub Kornfeil, Alonso López en Gabriel Rodrigo in de top veertien.

De derde vrije training voor de Moto3 klasse op MotorLand Aragón gaat zaterdagochtend om 09:00 uur van start met de kwalificatie om 12:35 uur.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App