Miguel Oliveira gaat het vrijdagochtend in Sepang proberen

50
miguel-oliveira
Miguel Oliveira | foto© KTM images

Michael Oliveira heeft donderdagmiddag in Sepang groen licht gekregen voor deelname aan de dit weekend te verrijden Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix. De Red Bull KTM Tech3 moest zich voorafgaande aan het weekend melden bij de circuitarts vanwege zijn crash een week geleden op Phillip Island.

Miguel Oliveira kampt al sinds de British Grand Prix in Silverstone met een pijnlijke schouder, een vervelende blessure die hem weliswaar nog niet langs de kant hield maar de crash van afgelopen zaterdag op Phillip Island was de druppel die de emmer deed overlopen. Oliveira werd tijdens de vroegtijdig afgebroken vierde vrije training met een snelheid van boven de 300 km per uur van zijn machine geblazen met een flinke crash tot gevolg. De Portugees blesseerde daarbij ook nog eens zijn beide polsen waardoor hij af moest zien van verdere deelname aan de Australische Grand Prix.

Na op zondag in Melbourne een aantal MRI-scans te hebben laten maken van beide handen en de schouder reisde Oliveira maandag af naar Sepang om daar voorafgaand aan het komende weekend de nodige fysiotherapie te ondergaan.

Ondanks dat de Portugees donderdagmiddag in Sepang groen licht kreeg voor deelname aan de voorlaatste Grand Prix van het seizoen twijfelt de coureur in kwestie zelf nog en houdt hij vooralsnog een slag om de arm.

Miguel Oliveira: “Het was een normale medical check vandaag. Natuurlijk wisten de dokters van mijn toestand. Omdat zij ook de beschikking hebben tot de MRI-gegevens van zondag in Melbourne. Ze hebben gekeken of de zwelling van beide handen af is genomen in vergelijking met het begin van de week. Daarnaast hebben ze enkele weerstandstesten gedaan. Maar goed, laten we eerlijk zijn, het is wel een verschil of je een arts de hand schudt of dat je een MotoGP machine moet besturen en deze met twee vingers af moet zien te remmen. Dus morgen na FP1 kan ik pas echt zeggen hoe fit ik echt ben. In ieder geval zal dat geen 100% zijn, dat ben ik zeer zeker niet. Ik kan echt vrijdag tijdens het rijden pas beoordelen of ik in staat ben om het hele weekend hier te kunnen rijden. De blessure zal niet erger worden tijdens het rijden. Het enige risico is dat ik weer val, helaas is me dat in Australië overkomen en daar is het wat betreft mijn schouder niet beter op geworden.”

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App