In de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het Sepang International Circuit was het Miguel Oliveira die de snelste tijd op de klokken wist te zetten voor de tweede titelkandidaten Franco Morbidelli en Tom Lüthi. RW Racing GP coureur Axel Pons noteerde de veertiende tijd.

Nadat de andere klassen te maken hadden met enkele onderbrekingen door lichte regenval konden de Moto2 coureurs volledig gebruik maken van hun tijd op de baan. Alex Márquez kende een goede start waarbij de Spanjaard al vroeg de snelste tijd noteerde en daarna ronde na ronde zijn tijd wist aan te scherpen. Winnaar van de race in Australië, Miguel Oliveira, begon ook goed aan zijn weekend en wist zich bij de snelsten te scharen samen met enkele bekende namen vooraan waaronder Franco Morbidelli, Pecco Bagnaia en Mattia Pasini.

Xavier Simeon werd vervangen door Alex de Angelis aangezien de Belg zichzelf na de hevige valpartij op Phillip Island dusdanig had geblesseerd waardoor hij niet in actie kon komen.

Het was Morbidelli die het stokje overnam van zijn teamgenoot en zijn naam bovenaan de tijdlijsten liet schrijven. De Italiaan liet weten graag de titel beslist te hebben voor de laatste race in Valencia over twee weken. Concurrent Lüthi liet zien dat hij dit niet zomaar laat gebeuren en meldde zich ook bij de snelste coureurs.

Toch was het uiteindelijk de racewinnaar van vijf dagen geleden Oliveira die in de laatste minuten naar voren kwam op zijn KTM en de snelste tijd wist te rijden. Morbidelli en Lüthi zaten kort achter de Portugees. Verder waren het Nakagami, Pasini, Viñales, Marquez, Quartararó, Cortese en Baldassarri in de top tien.

Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag