Miguel Oliveira heeft op verrassende manier de pole in de Moto2 klasse voor de Grand Prix van Aragon gepakt. De Portugees hield Mattia Pasini en Alex Marquez achter zich. Oliveira kwam daarbij met de schrik vrij nadat een dreigende declassering bijna roet in het eten gooide. 

Mattia Pasini begon de sessie sterk door gelijk onder de snelste rondetijd van het weekend tot dan toe door te duiken. Daarmee zette hij als eerste rijder een 1.53 op de klokken. Hij werd echter al snel terug verwezen door Franco Morbidelli en niet veel later ook door Alex Marquez. De Spanjaard scherpte de snelste tijd aan tot 1.53.807.

Na een snelle openingsfase bleef het lang rustig in het Moto2 veld. Met nog acht minuten te gaan kwam Simone Corsi door het veld opzetten. Hij nam eerste de vierde tijd over van de teruggekeerde Marcel Schrotter en zette een ronde later zelfs de derde tijd neer.

Bij het naderen van de slotfase ging ook Pasini er nog een keer goed voor zitten. Zijn eerste snelle ronde werd echter afgebroken nadat hij het achterwiel van Edgar Pons raakte en bijna van machine af geworpen werd. Een ronde later ging de Italiaan echter opnieuw snel rond, in een tijd die hem de pole zou kunnen opleveren.

Voor hem op de baan was Miguel Oliveira echter aan een snelle ronde bezig en de Portugees was de eerste die de tijd van Marquez uit de boeken reed. De tijd van Pasini was hierdoor slechts genoeg voor een tweede plaats en ook in de laatste seconden van de sessie kon de Italtrans-coureur zijn vijfde achtereenvolgende pole niet veilig stellen.

Eenmaal in het parc-fermé kregen Oliveira en zijn team te horen dat hun poleronde geschrapt werd door het overschrijden van de tracklimits in bocht 15. De al vierende Portugees zag zijn machine op treurige manier het parc-fermé verlaten. Alles bleek echter op een misverstand de berusten, en terwijl Morbidelli zijn interview voor de derde plaats afwerkte werd de beslissing terug gedraaid en behaalde Oliveira alsnog zijn tweede Moto2 pole voor zichzelf en voor KTM.

Daarmee werd Pasini alsnog zijn vijfde pole ontnomen en start hij de race zondag als tweede. Hij krijgt Marquez naast hem op de eerste rij. Morbidelli staat met de vierde tijd voorop de tweede startrij, vergezeld door Simone Corsi en Jorge Navarro.  Tom Luthi. Marcel Schrotter en Sandro Cortese maken de derde rij vol.

Axel Pons van het RW Racing Team reed een degelijke kwalificatie die hij afsloot met de vijftiende tijd.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag