Miguel Oliveira (P3): ‘Ik voel me goed, Jerez heeft ons in de juiste richting gestuurd’

66
Miguel Oliveira - Automotodrom Brno | foto© Red Bull KTM Tech 3

Miguel Oliveira sloot de eerste dag op het Automotodrom Brno in Tsjechië als derde af in de MotoGP klasse. Op alle vlakken was het een positieve dag voor de KTM coureur en samen met zijn team lijkt de Portugees de juiste richting te hebben gevonden voor de nieuwe RC16.

De verrassing van dit seizoen tot dusver is misschien toch wel het presteren van de KTM’s. In Jerez wist de Oostenrijkse fabrikant al te verrassen met indrukwekkende resultaten van zowel fabriekscoureurs Pol Espargaró en Brad Binder als ook Tech 3 coureur Miguel Oliveira, en in zekere zin wist rookie Iker Lecuona hier en daar toch ook al mooie dingen te laten zien.

Miguel Oliveira heeft de positieve bevinden van twee raceweekenden in Jerez -ook al werd hij er in de tweede race al in de eerste bocht afgereden door merkgenoot Brad Binder- meegenomen naar Brno en dit lijkt vooralsnog goed uit te pakken. De Portugees klokte de derde rondetijd in de tweede vrije training maar was ook wat betreft de racesnelheid goed onderweg en liet zien dat zowel hijzelf als de nieuwe KTM RC16 stappen hebben gemaakt in 2020. Uiteraard mag daarbij het vele testwerk en waardevolle inbreng van Dani Pedrosa ook niet vergeten worden.

Miguel Oliveira: “Ik voel me natuurlijk heel goed. De vorige race in Jerez heeft ons een duidelijker beeld gegeven welke richting we op moeten met de setting van de motor, hoe we onze racesnelheid moeten opbouwen en hoe we de time-attack moeten aanvliegen. Vanmiddag hebben we het heel goed gedaan. We hebben alle verschillende soorten banden geprobeerd om te zien welke het best werkte. Onze pace was niet slecht en uiteindelijk verliep de sessie goed. Het voelt heel goed om aan het einde van deze dag als derde geklasseerd te staan.”

De MotoGP coureurs komen zaterdagochtend om 09:55 uur weer in actie voor de derde vrije training op het Automotodrom Brno met om 13:30 uur de vierde vrije training en aansluitend beide kwalificatiesessies.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App