Voorafgaand aan de eerste officiële MotoGP test van 2018 in Sepang kwamen woensdag, donderdag en vrijdag al diverse test- en gelegenheidscoureurs in actie tijdens een driedaagse privé test. Vrijdag tijdens de derde en afsluitende testdag was het KTM MotoGP coureur Mika Kallio die het snelst rondging.

De afgelopen drie dagen was het Sepang International Circuit in Maleisië het decor van een driedaagse privé-test. Tijdens deze drie dagen waren o.a. Casey Stoner, Michele Pirro, Mika Kallio, Sylvain Guintoli, Stefan Bradl, Katsuyuki Nakasuga, Matteo Baiocco, Hiroshi Aoyama, diverse coureurs uit het Japanse Superbike kampioenschap op de baan te vinden.

Donderdag kregen bovengenoemde coureurs ook nog eens gezelschap van Michael Dunlop, Josh Waters en Toni Elias die als verdienste voor hun behaalde successen in 2017 door Suzuki beloond werden met het rijden van een aantal ronden op de Suzuki MotoGP machine.

Was het Casey Stoner die tijdens de eerste twee dagen menigeen verraste met het rijden van zeer snelle rondetijden. De Australiër kwam op een Ducati GP17 tijdens de eerste dag, die door de regen grotendeels in het water viel, tot een snelste rondetijd van 2’02.1. Op zichzelf niet een hele snelle rondetijd zij het niet dat de voormalig MotoGP wereldkampioen op de klok zette binnen slechts vijf ronden die hij in actie kwam. Tijdens de tweede dag waren de omstandigheden aanzienlijk beter en konden er aanzienlijk meer ronden gereden worden. De Ducati MotoGP testcoureur scherpte zijn rondetijd dan ook fors aan om uiteindelijk de tweede dag af te sluiten met een snelste ronde van 2’00.9, veruit de snelste tijd van de dag.

Tijdens de derde en afsluitende testdag bleef Stoner langs de kant. Ondanks dat de omstandigheden opnieuw beter en goed waren vrijdag (totdat het in de loop van de middag opnieuw begon te regenen) bleef de snelste rondetijd van Stoner gereden op de tweede dag onbereikbaar.

Het was echter Kallio die het rapst was gedurende de afsluitende dag en verrassend dicht in de buurt kwam van Stoner’s snelste rondetijd. De Fin noteerde een snelste ronde van 2’01.1 en was daarmee het rapst voor Aoyama, Pirro, Guintoli, Nakasuga, Aprilia MotoGP testcoureur Baiocco en Bradl.

De gereden rondetijden zijn rondetijden welke door de teams zijn vrijgegeven, een officiële tijdwaarneming was er niet.

Rondetijden vrijdag (onofficieel):

  1. Mika Kallio, KTM, 2’01,1
  2. Hiroshi Aoyama, Honda, 2’01,2
  3. Michele Pirro, Ducati, 2’01,4
  4. Sylvain Guintoli, Suzuki, 2’01,6
  5. Katsuyuki Nakasuga, Yamaha, 2’02,6
  6. Matteo Baiocco, Aprilia, 2’02,9
  7. Stefan Bradl, Honda, 2’03,2

Vanaf zondagochtend (28-01) komen de reguliere MotoGP coureurs in actie op het Sepang International Circuit voor de eerste officiële driedaagse MotoGP test van 2018.