De Fransman Mike di Meglio heeft zondagochtend op de Red Bull Ring de van acht naar vijf ronden ingekorte MotoE race op zijn naam geschreven. De Belg Xavier Simeon en de Brit Bradley Smith eindigden de onder moeilijke omstandigheden verreden race als tweede en derde.

De MotoE race op de Red Bull Ring kende oorspronkelijk een raceafstand van acht ronden, maar al voordat het evenement begon werd de race ingekort tot zes ronden. Na de kwalificaties bleek echter dat ook deze afstand nog teveel gevraagd was voor de elektrisch aangedreven machine en werd er besloten dat de Oostenrijkse race slechts vijf ronden zou tellen.

Bij de start was het de vanaf de tweede plaats op de grid gestarte Xavier Simeon die het snelst weg was en als leider de eerste bocht indook. Een paar bochten later was het echter al de vanaf de pole vertrokken Mike di Meglio die de leiding over wist te nemen terwijl op hetzelfde moment de winnaar van de eerste race, de Fin Niki Tuuli, onderuit schoof en daarmee een goed resultaat in rook op zag gaan.

In de tweede ronde nam Eric Granado de leiding, maar een paar ronden later viel hij aan de leiding rijdend bij het aanremmen van bocht 3 waardoor De Meglio weer terug aan de leiding kwam. Achter Di Meglio had Hector Garzo inmiddels de tweede plaats ingenomen en vervolgens de Fransman snel ingehaald. Maar ook voor de Spanjaard eindigde de race even later voortijdig in het gravel.

Na vijf ronden passeerde Di Meglio als eerde finish met een voorsprong van 2,238 seconden op Simeon. Bradley Smith eindigde de race op de derde plaats voor Alex de Angelis en Matteo Ferrari.

Veteraan Sete Gibernau leverde een sterke prestatie op de nog grotendeels natte baan door als zesde de finish te passeren voor Josh Hook en Jesco Raffin, Niccolo Canepa en Lorenzo Savadori.

Stand kampioenschap
Na twee verreden races gaat Di Meglio aan de leiding met 41 punten voor Smith met 36 en Simeon met 29 gescoorde punten.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App