Ilya Mikhalchik was de sterkste in de tweede IDM Superbike race op de Nürburgring. De Oekraïner won de race voor Julian Puffe en Erwan Nigon. Pepijn Bijsterbosch had een geweldige start en werd uiteindelijk zesde. Ricardo Brink kwam niet aan de finish.

Zondagmiddag werd de tweede IDM Superbike race verreden tijdens het FIA European Truck Racing Championship evenement op de Nurburgring. De podiumgangers van de eerste race Julian Puffe, Erwan Nigon en Marc Moser vertrokken in omgekeerde volgorde van de derde startrij. Alessandro Polita, Jan Mohr en Toni Finsterbusch vertrokken vanaf de voorste startrij. Ricardo Brink stond op plaats vijf. Pepijn Bijsterbosch kreeg in de slotfase van de eerste race te kampen met elektronische problemen, waardoor hij terugviel naar een tiende plaats en als twaalfde aan de tweede race moest beginnen. Ilya Mikhalchik kwam in de eerste race vanwege een technisch probleem helemaal niet aan de finish en de Oekraïner moest vanaf de tiende startpositie naar voren zien te komen.

Polita was als snelste weg en kwam als koploper door de eerste haakse hoek. Finsterbusch en Daniel Kartheininger kwamen beiden ten val in de eerste bocht, waardoor er diverse rijders moesten uitwijken. Puffe reed vanaf de derde startrij naar de tweede positie. Bijsterbosch had een geweldige start en kon ook de crash goed ontwijken, waardoor hij al derde lag na de eerste bocht. Brink verloor wel veel tijd door de crash en viel terug naar de elfde plaats. Ook Jan Mohr kwam in de eerste ronde ten val. Vervolgens nam Puffe in de eerste ronde de leiding over en ook Bijsterbosch ging voorbij aan Polita.

Mikhalchik kwam ook snel naar voren en hij nam in de derde ronde de tweede positie over van Bijsterbosch. Voor Brink kwam er op dat moment een einde aan zijn wedstrijd, toen hij met een technisch probleem aan de remmen zijn Yamaha de pits in moest sturen. Aan kop reden Puffe en Mikhalchik weg. De teamgenoten maakten er een mooie strijd van en ze wisselden regelmatig van positie. In de zevende ronde was Mikhalchik definitief voorbij een Puffe en reed vervolgens ook langzaam iets weg. Nigon wist zich een aantal seconden daarachter voorbij Polita en Bijsterbosch te werken.

Aan kop was het lang spannend, want het gat tussen Mikhalchik en Puffe bleef ongeveer een seconde. Echter kwam Puffe niet meer aan achterwiel van zijn teamgenoot, waardoor Mikhalchik zijn vierde overwinning van het seizoen behaalde. Puffe kwam als tweede over de finish, maar de Duitser behoudt wel de leiding in het kampioenschap met een voorsprong van 19 punten op Mikhalchik. Nigon scoorde zijn tweede podium van het weekend en Polita finishte als vierde. Ook Bijsterbosch kreeg problemen met de remmen en kon in het tweede deel van de race zijn tempo niet vasthouden en eindigde achter Moser als zesde. Jan Buhn, Marc Neumann, Philipp Gengelbach kwamen als zevende, achtste en negende over de eindstreep. Finsterbusch pakte zijn Suzuki nog weer op na zijn crash in de eerste bocht en hij wist zich nog weer op te werken naar een tiende plaats.

Volgend weekend komen de IDM Superbike coureurs opnieuw in actie, dan op het semi-permanente circuit van Schleiz. Naast de Superbike klasse staan dan ook wedstrijden voor de IDM Supersport 600, IDM Supersport 300 en IDM Zijspannen op het programma.

Handige links IDM Nürburgring 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App