Ilya Mikhalchik heeft de eerste IDM Superbike race van het weekend in Oschersleben op zijn naam geschreven. Bastien Mackels en Julian Puffe maakten het BMW-podium compleet. Pepijn Bijsterbosch werd met een tiende plaats de beste Nederlander. Bobby Bos en de niet fitte Ricardo Brink wisten ook punten te scoren op het Duitse circuit.

Zaterdagochtend stonden de IDM Superbike coureurs aan de start voor de eerste race van het weekend op het circuit van Oschersleben. Ilya Mikhalchik en Bastien Mackels waren de snelste rijders in de trainingen en zij stonden ook in deze volgorde vooraan op de startopstelling. De eerste startrij werd gecomplementeerd door Lorenzo Lanzi. De ervaren Italiaan is aangetrokken als vervanger van Danny de Boer bij MGM Racing Performance. De Boer zei afgelopen week de samenwerking op met het Duitse team. Bobby Bos was de beste Nederlander op de grid en mocht als negende aan de race beginnen. Ricardo Brink was bont en blauw na een pittige crash in de tweede kwalificatie. Ondanks een zeer pijnlijke pols en schouder ging de SWPN-coureur vanaf een tiende startpositie wel proberen er het beste van te maken in de wedstrijd. Pepijn Bijsterbosch was niet tevreden over zijn snelheid tijdens de trainingsdagen en kwalificeerde zich als veertiende op de Motorsport Arena Oschersleben.

Polesitter Mikhalchik wist ook de leiding te pakken in de race en kreeg Mackels achter zich aan. De coureur van het Van Zon Remeha BMW Team wist in de eerste vijf ronden een voorsprong van anderhalve seconde op te bouwen naar zijn Belgische concurrent. In de loop van de race wist Mackels niet dichterbij te komen, sterker nog Mikhalchik wist steeds verder weg te rijden en kwam uiteindelijk met een voorsprong van drie seconden als eerste over de finish. Het is de tweede overwinning dit seizoen van Mikhalchik. Mackels scoorde met zijn Wilbers BMW een tweede plaats. Julian Puffe reed lang alleen in derde positie, maar in de loop van de race kwam Toni Finsterbusch langzaam dichterbij. Puffe wist zijn landgenoot wel achter zich te houden en daardoor was hij de tweede coureur van het team van Werner Deamen op het podium in Oschersleben.

Achter Finsterbusch vochten Dominic Schmittter en Lanzi voor de vijfde plaats, een duel dat werd gewonnen door Schmitter. Jan Halbich werd zevende. Bijsterbosch kende een goede openingsronde, waarin hij vijf plaatsen wist te winnen. In de tweede ronde verloor de BMW-coureur van Team Dutch Comfort Houses een plaatsje, waardoor hij in tiende positie kwam te rijden. Bijsterbosch reed lang vrij kort achter Daniel Kartheininger en Lucy Glockner, maar hij wist er niet voorbij te komen. Bijsterbosch kwam na achttien ronden als tiende over de eindstreep.

Bos en Brink verloren in de eerste ronden een aantal plaatsen en kwamen respectievelijk als twaalfde en dertiende door na de eerste ronde. Vervolgens kwamen zij in gevecht in met Janusch Prokop voor de elfde positie. Prokop kwam halverwege de race voor de neus van Bos ten val. Bos wist in het tweede van de deel van de race de alles behalve fitte Brink van zich af te schudden en scoorde met een elfde plaats vijf punten voor het kampioenschap. Brink moest in de slotfase zijn tempo wat laten zakken en zag Jan Mohr nog aan hem voorbij komen, waardoor hij als dertiende finishlijn passeerde. Zondagmiddag om 13:30 uur start de tweede manche voor de IDM Superbike in Oschersleben.

 

Handige links IDM Superbike Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag