Ilya Mikhalchik was ook in de tweede IDM Superbike race op Oschersleben niet te kloppen. De Oekraïner won de wedstrijd met ruim drie seconden voorsprong op Lorenzo Lanzi en Bastien Mackels. Bobby Bos eindigde in top-tien en Ricardo Brink werd twaalfde. Pepijn Bijsterbosch viel uit met technische problemen.

Ilya Mikhalchik was op voorhand de grote favoriet voor de tweede IDM Superbike race op het circuit van Oschersleben. De Oekraïner was de snelste in de trainingen en won ook de eerste wedstrijd van het weekend. De enige rijder die gedurende het weekend nog enigszins bij hem in de buurt kon blijven was Bastien Mackels. Bij de eerste doorkomst was het ook Mikchalchik die aan de leiding ging, gevolgd door Toni Finsterbusch en Mackels. Pepijn Bijsterbosch kende een uitstekende openingsronde en kwam van een veertiende naar een zevende plaats. Ricardo Brink, die vanwege een crash in de kwalificatie allesbehalve fit aan de start verscheen, kwam als negende door. Bobby Bos verloor in de openingsronde vier plaatsen en reed in dertiende positie.

Mikchalchik wist zich langzaam te ontdoen van zijn achtervolgers en daarachter vochten Finsterbosch en Mackels voor de tweede positie. In de zesde ronde ging het mis voor Finsterbosch toen hij zijn Suzuki tegen vlakte gooide in de Hasseroder Kurve. Mikchalchik was een maatje te groot voor de rest van het veld en scoorde zijn tweede overwinning van het weekend. Mackels kreeg in de loop van de race bezoek van Lorenzo Lanzi. Het tweetal bleef tot aan de finish bij elkaar, maar Lanzi bleek uiteindelijk het sterkste. Mackels werd derde, gevolgd door Julian Puffe en Dominic Schmitter.

Achter de top-vijf ontstond er een grote groep die rijders, waaronder drie Nederlanders, die vochten voor de zesde plaats in de wedstrijd. Bijsterbosch reed tot aan de vijftiende ronde in zevende of achtste positie, maar moest op dat moment met een technisch probleem zijn motor de pitstraat inrijden. De zesde plaats ging naar Jan Halbich, die in slotfase Daniel Kartheininger wist te passeren. Bos wist gedurende de race een paar plaatsen te pakken en kwam een paar seconden achter Matthieu Gines en Lucy Glockner als tiende over de eindstreep. Brink wist zich ook lang te handhaven bij de eerste tien, maar moest in slotfase een paar plaatsen prijsgeven. Brink werd achter Jan Mohr twaalfde.

De volgende ronde van het IDM kampioenschap vindt plaats van 6 t/m 8 juli op het circuit van Zolder in België. Dan staan ook de andere IDM-klassen aan de start.

 

Handige links IDM Superbike Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag