Mini: Minibikeseizoen begonnen

70

Bij de opening van het pocketbike raceseizoen op de kartbaan in Zwolle werd er direct bij aanvang al geknokt om de punten en fel gestreden door de junioren A, B en C. Na sÕmorgens eerst voorzichtig getraind te hebben op de nog natte baan was om ongeveer 12 uur de start van de 1e wedstrijd van het seizoen.

De A junioren stonden met 9 jongens en 2 meisjes vol spanning voor het rode licht tot de wedstrijdleider (Kees) het sein voor de start ging geven. Kopstart was voor Mike Brouwers direct gevolgd door Scott Deroue en nieuwkomer Mark Koopmans ( die helaas met pech uitviel), en de sterk rijdende Rob Bakker die de derde plaats pakte. De 2e en 3e manche waren beide zeer spannend en de vele toeschouwers genoten onder een fraai lente zonnetje volop van de strijd die de junioren van de club vandaag lieten zien.

De wedstrijden van de jun. B en C, die gezamenlijk in een groep rijden, verdeeld in 10 B en 6 C. Hierbij 3 meisjes n.l. Kim, Marlinde en Stephanie, die alledrie al jaren Pocketbike racen en het opnemen tegen de jongens.

Deze 1e wedstrijd was voor Kim zeer succesvol want een 2e plaats achter winnaar Stephan was een schitterend resultaat. De kampioen van 2004 liet zien dat hij het nummer 1 niet voor niets op zijn motor heeft want met grote overmacht wist Kevin de 3 manches ruim te winnen. De nieuwkomers in de junioren B en C deden het in deze snelle klasse zeer goed en iedereen kon tevreden naar huis terug.