Miquel Pons in Portimão aan de start als vervanger van Simone Corsi

651
miguel-pons
Miguel Pons | foto© Miguel Pons Racing

Miquel Pons maakt dit weekend tijdens de Grand Prix van Portugal zijn debuut als coureur in het Moto2 wereldkampioenschap. De Spanjaard vervangt tijdens het eerste Europese Grand Prix weekend van het seizoen in Portimão Tommaso Marcon die op zijn beurt in Qatar als vervanger optrad van Simone Corsi binnen het MV Agusta Forward Racing.

Simone Corsi blesseerde zijn linkerpols bij een crash tijdens de openingsronde van 2021 in Qatar en Marcon verving hem vervolgens tijdens de Grand Prix van Doha. Helaas heeft Tommaso Marcon bij zijn terugkeer in Italië een positieve testuitslag ontvangen na een Covid-19 test en is daarom dit weekend uitgesloten van deelname. MV Agusta Forward Racing moest dus onverhoopt opnieuw op zoek naar een nieuwe vervanger en heeft deze gevonden in naam van Miquel Pons.

Miquel Pons: “Ik ben erg blij met de kans die ik heb gekregen. De waarheid is dat het voor mij een droom is om deze race in het Moto2-kampioenschap te mogen rijden. Ik zal er alles aan doen en het beste van mezelf geven. Ik wil het MV Agusta Forward Racing team en Giovanni Cuzari bedanken, maar ook de familie Hernandez, Lucio Cecchinello, mijn familie en iedereen die mij steunt en deze ervaring mogelijk heeft gemaakt.”

Het wordt voor de in Palma de Mallorca woonachtige Pons zijn eerste optreden in het Moto2 wereldkampioenschap. De 23-jarige Pons begon zijn motorsport carrière toen hij zes jaar oud was als MX-coureur. De afgelopen seizoenen was de Spanjaard met name actief in het FIM CEV Repsol waar hij o.a. uitkwam in het Europese Moto2 kampioenschap. Naast zijn invalbeurt in Portimão zal Pons komend seizoen ook van start gaan in de FIM Enel MotoE World Cup, hiervoor heeft de Spanjaard een contract getekend bij het LCR E-Team.

Handige links Grande Prémio 888 de Portugal:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter