Moeilijke race voor Wayne Tessels in Misano

70

Wayne Tessels (foto credit: Ronald Woest)

De 5de race voor het WK Superstock1000 werd verreden onder zonnige omstandigheden op Misano. Na goede vrije trainingen wist Wayne met slechte 0,3 seconden verschil naar de top 10 een 15de plaats in de kwalificatie te rijden. In de warm-up op zondag werd zijn PR aangescherpt. Helaas waren er technische problemen in de race waardoor hij niet verder kwam dan een 16de plaats.

Vrije trainingen
Na een positief weekend op Donington werd deze lijn direct doorgetrokken op het Italiaanse asfalt van Misano. Na diverse aanpassingen aan de Kawasaki ZX-10R wist Wayne constant zijn tijden aan te scherpen. Na de training werd alle informatie geanalyseerd om zo het gat naar de top 8 te verkleinen in de kwalificatie.

Na een goed eerste deel op een gebruikte achterband stond Wayne in de top 10. Na de pitstop en een nieuwe achterband wist Wayne direct zijn tijd flink aan te scherpen en kwam hiermee naar een 5de plek. Na een reeks constant snelle rondetijden wist Wayne zijn tijd met enkele tienden van seconden te verbeteren, maar zakte terug naar een 15de klassering. De verschillen waren echter weer bijzonder klein.

Na de kwalificatie is het team aan het werk gegaan om de motor verder te verbeteren. Tijdens de warm-up wist Wayne als een van de weinige coureurs harder te rijden dan hij deed in de kwalificatie en pakte een 11de plaats.

De race ging later die dag onder zonnige omstandigheden van start. Na een slechte eerste ronde met veel oponthoud kwam Wayne als 23ste door. Hij wist nog terug te rijden naar de 16de plek. Het bleek dat er tijdens de race een technisch probleem was wat zorgde voor veel wheelspin waardoor een verdere opmars moeilijk was.