De tweede dag van de GP van Frankrijk bracht NTS RW Racing GP niet waar het team op had gehoopt. Opnieuw bleek de zaterdag een moeilijke dag voor zowel Bo Bendsneyder als Piotr Biesiekirski. De Nederlander bleef steken op de dertiende plaats in Q1 en begint de Moto2-race in Le Mans om 14.30 uur vanaf de 27e plaats. De Pool kwam in Q1 opnieuw ten val en zal vanaf de 30e plaats van start gaan.

Biesiekirski was niet de enige die in de slotfase van Q1 onderuit ging. Net als op vrijdag waren er veel crashes. Een van de mogelijke oorzaken was de plotselinge bewolking, waardoor de temperatuur in korte tijd flink zakte en het gripniveau veranderde.

Gisteren was Biesiekirski ook al gevallen en moest hij FP2 aan zich voorbij laten gaan. Vandaag kwam hij wel weer in actie, maar het was duidelijk dat hij nog veel last had van zijn linkerschouder. Tot overmaat van ramp kwam hij in Q1 nog een keer ten val, in bocht 8 deze keer, waarbij hij opnieuw hard op zijn schouder terecht kwam.

Bendsneyder bleef wel overeind, maar kon in de koelere omstandigheden zijn tijd van 1.37.984 niet verbeteren. Met een start vanaf de 27e plaats was de Rotterdammer niet tevreden.

Bo Bendsneyder: “Ik had in FP3 weinig gevoel met de motor en vooral aan de voorkant. Voor de kwalificatie hebben we een aanpassing gedaan aan de voorkant, maar dat gaf me geen beter gevoel. Mijn crew heeft hard gewerkt, maar we lopen achter de feiten aan. Ik kan er helaas niks mooiers van maken. Hopelijk kunnen we voor morgen iets vinden, waardoor ik een beter gevoel krijg en stappen vooruit kan maken.”

Piotr Biesiekirski: “Mijn schouder is nog steeds behoorlijk pijnlijk, maar ik kon vandaag wel weer rijden. De kwalificatie begon best goed. Ik was mijn tijden aan het verbeteren en voelde dat er nog meer in mezelf en in de motor zat. Toen iemand me inhaalde bij het ingaan voor bocht 8 en vroeg remde, moest ik vol in de ankers. Ik kon niet voorkomen dat we allebei crashten. Gelukkig gaat het met mij goed, maar de motor was te zeer beschadigd om nog in actie te kunnen komen in de sessie. Het doel voor de race van morgen is om te proberen de groep zo lang mogelijk bij te houden, fouten te vermijden en mezelf te blijven verbeteren.”

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App