Molenaar NSF100 Cup races zaterdag 24 september in Veldhoven

531
luuk-de-vries
Luuk de Vries (24) | foto© Mariska Grob

Komende zaterdag komt de Molenaar NSF100 Cup in actie tijdens de voorlaatste ronde van het KNMV NK Junior Moto Racing. Op kartcircuit De Landsard in Veldhoven zullen twee kwalificaties en twee races worden verreden die voor het publiek gratis te bezoeken zijn.

De Molenaar NSF100 Cup komt na een zomerstop van 12 weken weer in actie. De coureurs keren terug naar kartcircuit de Landsard in Veldhoven , waar eerder de tweede ronde van het seizoen werd verreden. Luuk de Vries was toen de winnaar van het dagklassement, maar het waren Kyano Schoo en Julian van Kalkeren die ieder een race wisten te winnen. Zij zullen erop gebrand zijn om dit keer de dagzege op hun naam te schrijven, maar dat is winnaar van de laatste wedstrijd in Spa-Francorchamps, Shayden Rodgers, ook. Rodgers voert het kampioenschap aan voor Dean Gouw, Julian van Kalkeren, Kyano Schoo en Luuk de Vries. De Vries kende pech in Spa en liep een blessure op, waardoor hij een aantal plaatsen in het kampioenschap zakte. Hij is inmiddels hersteld en wil in Veldhoven zijn sterke vorm weer tonen. Slechts 15 punten scheiden de eerste vijf rijders en de strijd om de titel is dan ook nog volledig open. Het beloven weer spannende races te worden in Veldhoven, waar dit keer op een andere lay-out wordt gereden.

Het programma van het NK Junior Moto Racing begint komende zaterdag om 9 uur en de Molenaar NSF100 Cup zal om 9:48 voor de eerste kwalificatietraining in actie komen. Om 11:40 volgt de tweede kwalificatietraining en dan is bekend wie er beide races vanaf polepositie mag vertrekken. De eerste race wordt verreden om 14:26 en race twee om 16:54, waarna we weten wie er met de winst in Veldhoven vandoor gaat.

De races zijn gratis toegankelijk voor het publiek. Kom je ook de jonge talenten van de Molenaar NSF100 Cup aanmoedigen?
Handige links NK Junior Moto Racing Veldhoven:

Tijdschema en volledige uitslagenRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter