De naam Molenaar Racing is terug in de paddock. In 2020 zullen Thom Molenaar en Sven Doornenbal in de kleuren van het nieuwe team aan de start verschijnen in de Supersport 300 klasse van het IDM. Tijdens de MOTORbeurs Utrecht onthulde het tweetal de nieuwe kleurstelling.

Molenaar Racing, een bekende naam in de wegracewereld. Zo was het team onder leiding van Aroe Molenaar jarenlang actief in de MotoGP paddock en wist men vele successen te behalen, waaronder twee wereldtitels in de 125cc klasse met de Japanner Haru Aoki.

Begin 2011 leverde Molenaar zijn startlicentie in bij de IRTA en ging het team later verder onder de naam RW Racing GP. Molenaar richtte vervolgens zijn pijlen op het runnen van de bekende motorzaak in IJsselstein en het organiseren van de Molenaar NSF 100 Cup.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en in 2020 keert Molenaar dan ook terug met een eigen team. Het team telt twee rijders en zal van start gaan in de IDM Supersport 300 klasse. Er is gekozen om aan de start verschijnen met KTM RC390 machines welke bemand zullen gaan worden door de Nederlandse talenten Sven Doornenbal en Thom Molenaar – de zoon van de bekende motorhandelaar.

Afgelopen weekend tijdens de MOTORbeurs Utrecht nam het team van de gelegenheid gebruikt om de nieuwe kleuren te onthullen en zich voor te stellen aan het publiek. Thom Molenaar en Sven Doornenbal haalden tijdens de presentatie het doek van hun machines, machines waarmee het tweetal komend seizoen in de Duitse competitie op jacht zal gaan naar succes.

molenaar-racing

Molenaar Racing – 2020 | foto© Kees Siroo

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App