Het Molenaar Racing Team heeft de eerste trainingskilometers met de nieuwe KTM RC390’s er alweer opzitten. Thom Molenaar en Sven Doornenbal maakten eind mei hun eerste meters op het vernieuwde asfalt van het TT circuit onder zonnige omstandigheden en hebben in juni tijdens diverse trackdays onder wisselende weerscondities de nodige afstellingen aan hun motoren uit kunnen proberen.

Molenaar en Doornenbal maakten dit jaar de overstap naar de KTM RC390. Een nieuwe motor betekent opnieuw toewerken naar de beste afstellingen en waar nodig het aanpassen van de rijstijl van de coureur. De rijders hadden in januari tijdens een test in het Spaanse Cartagena kennis gemaakt met de KTM’s en in de tussentijd zijn er alweer de nodige meters gemaakt en aanpassingen aan de machines doorgevoerd. Dat gebeurde op het TT circuit van Assen eind mei, tijdens een door de KNMV-georganiseerde trainingsdag voor haar WK- en EK-licentiehouders en in juni tijdens een drietal trackdays, waaronder een door Molenaar Racing teamsponsor Damen Motorkleding georganiseerde circuitdag. Die dag begon met regen, waardoor de coureurs ook konden wennen aan het gedrag van de KTM op nat asfalt. Tijdens de laatste circuitdag die in juni werd verreden stond er een harde wind, waardoor Molenaar en Doornenbal hebben kunnen trainen onder alle weerscondities. Ook werd op die dag een nieuw elektronica-pakket getest, wat positief uitpakte. Het team heeft in de maand juni dan ook flinke stappen gemaakt en kijkt uit naar de volgende trainingsdag, die wederom door de KNMV mogelijk zal worden gemaakt op het TT Circuit van Assen.

Molenaar geeft aan dat de omschakeling naar de KTM groot was.

Thom Molenaar: “Deze motor vereist een heel andere manier van rijden dan de Yamaha R3 waarmee ik afgelopen jaren uitkwam. Ik benut de trainingssessies dan ook vooral om zo veel mogelijk meters te maken en mijn rijstijl steeds iets verder aan te passen aan de KTM. Ik heb me daarbij tot nu toe vooral op mijn eigen rijden geconcentreerd maar hoop tijdens de volgende training meer in groepjes te kunnen rijden.”

Ook Doornenbal verruilde zijn R3 voor de RC390 en komt bij iedere trackday sneller in zijn ritme.

Sven Doornenbal: “Tijdens de Damen Motorkleding trackday begin juni moest ik nog iedere sessie langzaam opbouwen, de dag daarna zat ik al direct in een goed ritme. En ook de laatste trackday, 2 weken later, merkte ik dat ik sneller goede tijden neer kon zetten, ondanks het feit dat we veel verschillende dingen getest hebben.”

Het Molenaar Racing Team bereidt zich alweer voor op de volgende circuittraining. Deze staat gepland voor 1 juli op het TT circuit in Assen.


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App