Monster Energy zal vanaf 2019 de nieuwe titelsponsor zijn van het Yamaha MotoGP fabrieksteam. De energy-drink fabrikant is al jaren zichtbaar op de kuip van het Japanse motormerk maar zal vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor zijn.

De Monster Energy Company en Yamaha zullen hun wereldwijde samenwerking uitbreiden door het tekenen van een overeenkomst voor de komende jaren waarbij Monster Energy de nieuwe titelsponsor is van het Yamaha Factory Racing MotoGP Team. Sinds 2013 is het merk al zichtbaar op de kuip van Yamaha als Official Team Sponsor. In deze periode behaalde het team de Triple Crown in 2015 met het rijderskampioenschap, het fabrikantenkampioenschap en het teamkampioenschap en in 2016 opnieuw het teamkampioenschap. Het hoofdsponsorschap zal de relatie tussen de beide fabrikanten versterken.

Beide coureurs van het Yamaha Factory Racing MotoGP Team, Valentino Rossi en Maverick Viñales, zijn al jarenlang gesponsord door Monster Energy maar dit zal de komende jaren dus nog meer zichtbaar zijn op hun overalls, teamkleding en hun Yamaha YZR-M1 machines.

De samenwerking tussen Yamaha en Monster Energy in MotoGP is niet de eerste aangezien het logo, de groene klauw, al veelvuldig te zien is op Yamaha’s in de Monster Energy Supercross, de AMA Motocross, MotoAmerica Superbike & Supersport, FIM Motocross World Championship en de Suzuka 8 hours. Deze Monster Energy – Yamaha samenwerking zal nu dus een nieuwe stap maken en gunstig zijn voor beide fabrikanten. Er zal een persconferentie gehouden worden op de donderdag voor de Monster Energy Grand Prix České republiky die gehouden wordt in het weekend van 3, 4 en 5 augustus.

Lin Jarvis – Managing Director – Yamaha Motor Racing: “We zijn heel blij met het bereiken van een overeenkomst met Monster Energy Company als de nieuwe Title Sponsor van ons Factory MotoGP Team. Het nieuwe partnerschap zorgt voor een nog grotere aanwezigheid van Monster Energy in de MotoGP klasse: de koningsklasse van het motorracen. Met Monster Energy, een dynamisch merk dat wereldwijd zeer actief is, verwachten we dat deze samenwerking de zichtbaarheid van beide merken alleen maar vergroot en zorgt voor een goed platform voor marketingactiviteiten. Deze nieuwe overeenkomst laat ook zien welke intentie Yamaha en Monster Energy hebben om hun samenwerking te vergroten voor de wereldwijde on-road en off-road motorsportactiviteiten. 

Rodney Sacks – Chairman en CEO – Monster Energy Company: “Met grote trots kunnen we aankondigen dat het volgende hoofdstuk van de aanwezigheid in deelname in MotoGP, die al een decennium duurt, geankerd zal zijn met de samenwerking met het Yamaha Factory Racing MotoGP Team. Naast het delen van onze passie voor deze sport met Valentino Rossi, Maverick Viñales, Jorge Lorenzo, Cal Crutchlow, Johann Zarco en vele anderen waaronder ook de wijdere Yamaha familie gedurende meerdere jaren, is het vooruitzicht van het ontwikkelen van onze relatie met het team iets waar we zeer enthousiast voor zijn. We zullen volledig toegewijd blijven aan het leveren van de meest opwindende Monster Fan belevenis richting de vele miljoenen MotoGP liefhebbers wereldwijd, zowel op het circuit als daarbuiten. Met ons sponsorschap van het fantastische Yamaha Factory Racing Team en iconische races zoals de Tsjechische en de Catalaanse Grand Prix hebben we de mogelijkheid om ons partnerschap voort te zetten in de ongetwijfeld meest dynamische sport op deze planeet.  

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl