De Moto2 race op het Motorland Aragon leverde zondagmiddag een achtste zege in dit seizoen op voor Franco Morbidelli. Mattia Pasini moest op de valreep genoegen nemen met de tweede plaats en Miguel Oliveira werd prima derde.

Miguel Oliveira pakte vanaf de pole de kop terwijl daarachter Franco Morbidelli vanaf een vierde startplaats door wist te stoten naar de tweede positie met op de derde plaats de eveneens goed gestarte Thomas Lüthi.

Morbidelli gooide er direct een bijzonder strak tempo in en nam de leiding over terwijl Mattia Pasini eerst Lüthi verschalkte en vervolgens voorbij ging aan Oliveira en zo de tweede plaats overnam. Het strakke tempo van Morbidelli en de acties achter zijn rug zorgden voor een kleine voorsprong voor de Italiaanse MarcvdS rijder.

Morbidelli rijdt in de daaropvolgende vijf ronden steeds een tiende of iets meer weg bij Pasini waardoor het gaatje oploopt tot ruim 1’5 seconde. Na een derde van de race leidde Morbidelli met 1;5 seconde voorsprong op Pasini die op zijn beurt weer een gaatje had weten te slaan van 1’5 seconde richting Alex Marquez die in de openingsfase, ondanks zijn blessure, nog goed mee kon komen.

In de negende ronde is de race over voor de al matig gestarte Axel Pons. De RW Racing coureur schoof uit de wedstrijd. Op dat moment tekende zich ook het waterloo af voor Alex Marquez die teveel last kreeg van zijn blessure en in een paar ronden diverse posities moest prijsgeven. Halverwege de 21 ronden durende race werd het ongemak van de blessure teveel waardoor Marquez gedesillusioneerd de pits opzocht en de strijd staakte.

Vooraan zakte het tempo van Morbidelli plotseling in waardoor Pasini in twee ronden zijn achterstand van 1’5 seconde kon dichtrijden en wist aan te sluiten bij Morbidelli. Daarachter nam Miguel Oliveira de derde plaats stevig in handen en de Portugees probeerde dichterbij te komen aan het leidende duo.

Aan het einde van de veertiende ronde komt Pasini een eerste keer als leider over start-finish en lijkt meteen een gaatje te slaan naar Morbidelli. De laatste bijt echter vast en blijft op een halve seconde hangen terwijl Oliveira net niet binnen een seconde weet te komen van de leiders.

In de laatste drie ronden wist Morbidelli weer aan te sluiten bij Pasini en ging de strijd om de leiding vol aan. Er volgden enkele passeeracties waardoor het tempo gedrukt werd en Oliveira nu wel binnen een seconde wist te komen.

Morbidelli ging als leider de laatste ronde in maar werd bij het opgaan van de heuvel voorbij gestoken door Pasini. Bij het induiken van de zogenaamde Corkscrew sloeg Morbidelli echter weer terug. Oliveria kwam hierdoor tot op een halve seconde van de leider.

Een sterke derde sector gaf Morbidelli net voldoende lucht om Pasini op het lange rechte stuk achter zich te kunnen houden waarna de Italiaan in de sprint naar de finish de neus voor kon houden. Mattia Pasini pakte een keurige tweede plaats en Miguel Oliveira mocht als derde mee naar het podium.

Achter het genoemde trio vochten Thomas Lüthi en Brad Binder tot op de meet om de plaatsen vier en vijf. Het lukte de Zwitser om Binder van zich af te houden. Jorge Navarro en Simone Corsi vochten om de zesde en zevende plaats. Navarro won dat gevecht en pakte die zesde plaats voor Corsi, Takaaki Nakagami, Sandro Cortese en Francesco Bagnaia op de tiende plaats.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag