tenkate-kickoff-2021-mobiel
U bent hier:
Home » MotoGP » Franco Morbidelli voert Moto2 lijst aan na eerste dag in Sepang

Franco Morbidelli voert Moto2 lijst aan na eerste dag in Sepang

Morbidelli Franco Morbidelli | foto© Estrella Galicia 0,0 MarcVDS

#MalaysianGP – Franco Morbidelli heeft vrijdagmiddag in Sepang de snelste tijd laten noteren tijdens de tweede vrije training. De Estrella Galicia 0,0 coureur was op een snel opdrogende baan het snelst voor de Japanner Takaaki Nakagami en zijn teamgenoot Alex Marquez.

Voor de Moto2 klasse – de klasse waarin Johann Zarco dit weekend de titel veilig kan stellen – verliep de eerste dag van de Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix alles behalve vlekkeloos. Nadat de eerste vrije training vrijdagochtend al na een aantal minuten gekenmerkt werd door een flinke regenbui en de nodige crashes kregen de coureurs vrijdagmiddag te maken met een snel opdrogend Sepang International Circuit. Julian Simon was er vrijdagmiddag echter al niet meer bij, de QMMF Racing coureur ondervond nog teveel hinder van zijn bij de crash in de eerste vrije training opgelopen blessure waardoor hij de rest van dit weekend niet meer in actie zal komen.

Na een aarzelend begin van de tweede vrije training- veel coureurs wachten op betere omstandigheden – werden in de slotfase de snelste tijden op de klok gezet. Het was Franco Morbidelli die uiteindelijk aan het langste eind trok en na afloop de lijst aanvoerde voor Takaaki Nakagami en Morbidelli’s teamgenoot Alex Marquez.

De vierde rondetijd werd op de klok gezet door Jonas Folger voor Johann Zarco, Sandro Cortese, Tom Lüthi en Hafizh Syahrin die in de slotfase nog een aantal posities prijs moest geven nadat een crash in bocht vijftien met nog een paar minuten te gaan een vroegtijdig einde maakte aan zijn sessie.

Sam Lowes en Xavi Vierge waren de laatste twee coureurs die in deze sessie een tijd binnen de top tien op de klok wisten te zetten.

Samengestelde lijst na twee vrije trainingen
Aangezien bovengenoemde tien coureurs allemaal hun snelste tijd op de klok wisten te zetten in de tweede vrije training is deze uitslag tevens de samengestelde uitslag na twee trainingen.

 

« Terug
28 oktober 2016
Door:
Tags: , , ,

racesport.nl-support