Morbidelli wint race in Valencia, Mir is 2020 MotoGP wereldkampioen

146

Franco Morbidelli heeft zondagmiddag in Valencia de voorlaatste MotoGP race van 2020 op zijn naam geschreven voor Jack Miller en Pol Espargaró. Joan Mir passeerde als zevende de finish en dat was voldoende voor de Spanjaard om de 2020 MotoGP wereldtitel vroegtijdig veilig te stellen.

De voorlaatste MotoGP race van 2020 in Valencia is zondagmiddag gewonnen door Franco Morbidelli. De Italiaan verwees in een spannend duel in de laatste ronde Jack Miller naar de tweede plaats terwijl Pol Espargaró in deze race de laatste podiumplaats voor zich opeiste.

Maar de meeste aandacht na afloop van de race ging vanzelfsprekend uit naar de als zevende in deze wedstrijd geëindigde Joan Mir. De Spanjaard mag zich na deze prestaties namelijk 2020 MotoGP wereldkampioen noemen.

Later meer….

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport Liveblog – zondag.

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App