Moriwaki 250 Junior Cup: Schotman wint Bikkel Trophy thriller!

51

Gastrijder Robert Schotman wist Patrik Pulkkinen nipt te verslaan in de 10 ronden durende wedstrijd. Rory Skinner wist in zijn 2e race op de Moriwaki machine de 3e plaats te bemachtigen.

Het was droog op het moment dat de lichten uitgingen voor een 10 ronden durende thriller.&nbsp; Vanaf de start was het Pulkkinen die het tempo bepaalde en na 1 ronden wist hij al een gaatje te slaan naar de rest van het veld. Echter Schotman kon volgen en kon Pulkkinen&nbsp; ook verschalken in meerdere secties op het circuit, maar Pulkkinen&nbsp; vocht elke keer weer terug. In de laatste ronde was het Schotman die als eerste over de finish kwam met een minimale voorsprong van 0,005 seconden op Pulkkinen.<br /> <br /> Rory Skinner pakte een 3e positie en dat deed hij nadat hij 4e ronde de Duitser Philipp Freitag wist in te halen. Freitag wist de 4e plek te behouden en finishte voor 5eman Filip Salac.Achter Salac vonden weer diverse gevechten plaats op de baan voor o.a. de 6e positie. Leon Czichos wist dit gevecht slechts met een 2 tiende van een seconde te winnen voor Vasco van der Valk, Jarno Kausch, Marcel Brenner en 10e man Adolfo Delgado. Dan Jones pakte een 11e plaats voor Kevin Orgis, wildcardcoureur Brandon Paasch, Sander Kroeze en Sebastien Fraga wie de 15e plaats pakte.

Helaas eindigde de race vroegtijdig voor Ricardo Picciuto, Marcelis Bezulski en Quentin Koers. Alle drie de coureurs kwamen te val, maar hebben daar gelukkig niks aan over gehouden.<br /> <blockquote>Thuis rijder Vasco van der Valk over zijn race: "De laatste dag van het BSB evenement zit erop. Het weer was vandaag erg onrustig en er kwamen steeds lichte regenbuitjes voorbij. Gelukkig was het bij onze race helemaal droog. Alleen de wind was erg hard maar daar hadden we niet echt last van. Bij de start van de race kwam ik erg goed weg en was ik na 1 ronde vier plekken naar voren. De eerste twee rijders waren los en ik zat in een spannend gevecht om de derde plek. Helaas viel ik erg terug na een paar rondes door een technisch mankement. Daardoor moest ik weer helemaal vanaf de 10e plek naar voren knokken. Ik lag in de laatste ronde weer 5e, maar in de laatste bocht moest ik steeds vroeg remmen vanwege de motor. Hierdoor verloor ik drie plekken. Ik werd uiteindelijk 7e vanwege een jump-start van een andere rijder. Toch ben ik wel redelijk tevreden omdat ik toch nog een goed resultaat heb kunnen behalen met problemen. Nu op naar Brno!"<br /> </blockquote>De volgende race vind volgende week plaats op het AutoMotoDromo in Brno en zal tevens de laatste races van het seizoen zijn!<br /> <br /> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a fb:like:layout="button_count" class="addthis_button_facebook_like"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a g:plusone:size="medium" class="addthis_button_google_plusone"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;" href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a title="Meld je hier aan" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>