Moto2 debutant Raul Fernandez (P1): “Nu kalm blijven, dat is het belangrijkste”

598
raul-fernandez
Raul Fernandez | foto© KTM Images

Wat goed is komt snel, een spreekwoord dat vrijdag op het Losail International Circuit in Qatar zeker van toepassing was op Moto2 debutant Raul Fernandez. Na een uitstekend eerste Grand Prix weekend voor de jonge Spanjaard in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap verraste hij vrijdag met de snelste rondetijd tijdens de eerste twee vrije trainingen van de Tissot Grand Prix of Doha.

De Tissot Grand Prix of Doha is op een indrukwekkende manier begonnen voor Moto2 debutant Raul Fernandez. De jonge Spanjaard, pas bezig aan zijn tweede Grand Prix weekend in de tussenklasse, noteerde vrijdag de snelste Moto2 rondetijd van de dag, en niet zomaar de snelste rondetijd, hij was namelijk meer dan een halve seconde sneller dan de als tweede eindigde Fabio Di Giannantonio (+0.517) en zijn teamgenoot Remy Gardner (+0.647) die de dag afsloot met de derde rondetijd van de dag achter zijn naam.

Met baantemperaturen van boven de 50ºC besloot de Red Bull KTM Ajo coureur het in de eerste vrije training van de dag het rustig aan te doen en geen onnodige risico’s te nemen. Desondanks zette Fernandez de vijfde tijd van de sessie neer – een 2’00.439 – waarmee hij eens te meer liet zien dat hij zich snel aan de Moto2-klasse heeft aangepast.

De tweede vrije training werd verreden in het begin van de avond, met aanzienlijk aangenamere temperaturen. Fernandez profiteerde optimaal van de verbeterde omstandigheden, bevestigde zijn goede gevoel van de eerste vrije training en zette de snelste tijd van de sessie neer. Zijn snelste ronde van 1’58.541 was meer dan 0,5 seconde sneller dan welke andere rivaal dan ook, kortom een meer dan fantastische prestatie van het jonge talent dat na slechts één seizoen actief te zijn geweest is in de Moto3 klasse al de overstap maakte naar de Moto2 klasse.

Raul Fernandez: “Ik ben erg blij met hoe de dag is verlopen, vooral omdat we een stap voorwaarts hebben gezet in de zin van hoe comfortabel ik me voel op de motor. Ik ben tevreden. Vrijdag op de eerste plaats eindigen motiveert altijd, maar het belangrijkste is het racetempo dat we hebben. Nu moeten we blijven werken om te proberen wat consistenter te zijn. De afstelling van de motor is de beste die we dit jaar tot nu toe hebben weten te vinden. Daarom is ons doel nu om in dezelfde richting te blijven gaan en vooral kalm te blijven.”

Zaterdagmiddag staat de derde vrije training op het programma waarna om 17:25 uur Nederlandse tijd Q1 wordt verreden en even later om 18:50 uur gevolgd door Q2, de allesbepalende kwalificatie waar de beste achttien startplaatsen worden verdeeld voor de zondagmiddag te verrijden Moto2 race.

Handige links Tissot Grand Prix of Doha:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter