Diverse motorsportmedia weten de afgelopen dagen te melden dat de toekomst voor de Moto2 klasse ook na het seizoen 2018 zeker gesteld is. Het Britse Triumph zou in een vergevorderd stadium zijn om na 2018 de rol als Moto2 engine supplier overnemen van Honda.

Er bestaat al enige tijd discussie als het gaat om de nieuwe blokkenleverancier voor de Moto2 klasse na het seizoen 2018 nadat Honda, de huidige- en als sinds de komst van de klasse de blokken leverancier, te kennen heeft gegeven hun overeenkomst na het seizoen 2018 niet meer te verlengen. Vreemd en verrassend is dat nieuws natuurlijk niet aangezien Honda vanaf dit jaar al geen 600cc machine meer in haar programma heeft en de productie van de Honda CBR600RR heeft beëindigd.

Dorna moest hierdoor op zoek naar een nieuwe blokken leverancier, een klus die iets moeilijker bleek dan in eerste instantie werd gedacht. Diverse fabrikanten lieten direct al weten geen interesse te hebben waardoor er uiteindelijk slechts drie kandidaten – Kawasaki, MV Agusta en Triumph –  overbleven.

Inmiddels duiken er her en der geruchten op dat er achter de schermen druk gewerkt wordt aan de laatste details van een deal met de Britse motorenfabrikant Triumph en dat het nog slechts een kwestie van tijd is dat Dorna en Triumph de overeenkomst wereldkundig zullen maken.

Zo zal er volgens de berichten vanaf het seizoen 2019 in de Moto2 klasse gereden worden met een nieuw door Triumph gebouwd 675 cc driecylinder motorblok en zal de Britse motorenfabrikant de rol als Moto2 engine supplier overnemen van Honda.

Nogmaals, officieel zijn er door partijen nog geen mededelingen gedaan over de op komst zijnde deal. Maar zoals vaak het geval is…waar rook is is vuur.