Takaaki Nakagami vertrekt zondag tijdens zijn thuis Grand Prix vanaf de Moto2. De na dit seizoen naar de MotoGP klasse overstappende Japanner was zaterdag het snelst in een bijzonder spannend verlopen kwalificatie voor Alex Marquez en Xavi Vierge.

Gokten Valentino Rossi en Marc Marquez eerder op de dag tijdens de MotoGP kwalificatie nog helemaal verkeerd met hun keus voor slicks. In de Moto2 kwalificatie bleken de slicks in de slotfase van de kwalificatie wel bepalend.

Gedurende de Moto2 kwalificatie viel er dan ook geen peil op te trekken, coureurs die van de twintigste naar de derde plaats kwamen, even later weer terug waren op hun eerdere posities, kortom de Japanse Moto2 kwalificatie was een spannende aangelegenheid.

In de slotfase was het Takaaki Nakagami die aan het langste eind trok door in zijn allerlaatste ronde een snelste rondetijd van 1’53.776 op de klok te zetten en daarmee Alex Marquez terug te verwijzen naar de tweede plaats op de grid.

De derde startplaats werd opgeeist door de Spanjaard Xavi Vierge voor Mattia Pasini en Miguel Oliveira.

Hafizh Syahrin kwalificeerde zich als zesde gevolgd door Sandro Cortese, Marcel Schrötter, Xavier Simeon en Augusto Fernandez.

Titelkandidaten Tom Lüthi en Franco Morbidelli kenden een minderde kwalificatie en wisten zich slechts als dertiende en vijftiende te kwalificeren.

De in Nederlandse dienst rijdende Axel Pons noteerde de zestiende rondetijd.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag