Moto2 Test Jerez: Marini het snelst op dag 1, Bendsneyder boekt progressie

46
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Jerez Test | foto© NTS RW Racing GP

Tijdens de eerste officiële Moto2 testdag van 2019 in Jerez heeft Luca Marini de snelste rondetijd laten noteren. De Italiaan was tijdens de drie sessie tellende eerste dag het snelst voor Iker Lecuona en Sam Lowes. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde woensdag in Jerez elke sessie progressie om uiteindelijk de dag met de zeventiende rondetijd af te sluiten.

Ook voor de Moto3 en Moto2 coureurs stond woensdag in Jerez de eerste gezamenlijke krachtmeting van 2019 op het programma tijdens de eerste dag van de Official Moto3 & Moto2 Test van het jaar.

De Moto2 coureurs beten woensdagochtend om 10:00 uur het spits af met een eerste van drie 70 minuten durende sessies. Met name de KTM coureurs waren in deze eerste sessie in het voordeel aangezien zij ook de voorgaande twee dagen al een privé test afwerkten op het Zuid Spaanse circuit.

De snelste rondetijd van de dag werd in de tweede sessie echter op de klok gezet door Sky Racing Team VR46 coureur Luca Marini. De Italiaan noteerde een snelste ronde van 1’41.146 en voerde daarmee na drie sessies de tijdlijst aan. Net voor het einde van de derde en afsluitende sessie kwam American Racing KTM coureur Iker Lecuona echter nog wel akelig dichtbij maar hij kwam uiteindelijk 0,081 seconde tekort op Marini van de bovenste plaats op de lijst te verdringen.

Sam Lowes noteerde de derde rondetijd voor Brad Binder, Alex Marquez en de dit seizoen op een Speed Up uitkomende Jorge Navarro.

De zevende rondetijd van de dag kwam op naam van de Duitser Marcel Schrötter,  Flexbox HP 40 coureur Lorenzo Baldassari, de vanuit de MotoGP klasse teruggekeerde Tom Lüthi en Remy Gardner.

Bo Bendsneyder
Vele Nederlandse ogen waren woensdag vanzelfsprekend gericht op de combinatie NTS RW Racing GP en Bo Bendsneyder. De Rotterdammer kende woensdag een veelbelovende eerste dag al doet zijn zeventiende rondetijd van de dag daar niet helemaal recht aan. Bendsneyder noteerde woensdag in de eerste sessie een rondetijd van 1’42.9, een tijd die vanwege een niet goed werkende transponder niet op de tijdlijst te zien was maar wel goed was voor de twaalfde rondetijd van de sessie. In de tweede sessie scherpte de Nederlander zijn eigen snelste rondetijd aan tot een 1’42.380 welke op dat moment goed was voor de zestiende plaats.

In de derde en afsluitende sessie van de dag wist Bendsneyder zijn eigen rondetijd opnieuw flink te verbeteren tot een rondetijd van 1’42.191. In de slotfase leek de NTS RW Racing GP coureur er echter nogmaals een hap van af te halen, echter een klein foutje met een lichte schuiver tot gevolg in de allerlaatste bocht gooide roet in het eten. Ondanks dit kleine foutje al met al tevreden gezichten in het Nederlandse kamp, zij het niet dat de uiteindelijke zeventiende plaats op de tijdlijst niet een hele reële weergave is van de progressie die er tijdens deze eerste testdag werd geboekt.

Bo Bendsneyder: “De NTS voelt goed aan. Ik heb mijn snelste tijd gereden op de zachte band. Toen ik nog een keer een time attack wilde doen aan het einde van de sessie, ook op de zachte band, maakte ik een schuivertje in de laatste bocht. Dat is jammer, want daardoor ging die laatste run verloren. Het was een goede tijd geweest.”

 

Handige links Moto2 & Moto3 Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App