Moto2 Test Qatar: Binder het snelst, Bendsneyder 13e op vrijdag

57
brad-binder
Brad Binder - Qatar Test foto© KTM Factory Racing

Brad Binder heeft vrijdag op het Losail International Circuit de snelste rondetijd op de klok gezet. De Zuid-Afrikaan was tijdens de openingsdag van de driedaagse test het snelst voor Sam Lowes en Iker Lecuona. NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder noteerde vrijdag de dertiende rondetijd van de dag.

Nadat de Moto3 coureurs vrijdag op het Losail International Circuit de eerste dag openden van de afsluitende driedaags pré-season test waren het om 15:30 uur lokale tijd de Moto2 coureurs die de baan opgingen voor hun eerste van de drie sessies te verrijden trainingen.

Bleven eerder op de dag nog een groot deel van de Moto3 coureurs binnen vanwege de harde wind, tijdens deze eerste Moto2 sessie was de wind zeker ook nog wel een hinderlijke factor maar wel alle deelnemende coureurs kwamen in actie.

Terwijl de lichten aan waren gegaan bleken de omstandigheden tijdens de tweede sessie van de dag al aanzienlijk beter, iets dat te zien was aan de veel snellere rondetijden. Was het tijdens de eerste sessie Brad Binder die het snelst was met een rondetijd van 2’01.180, tijdens de tweede sessie was het Sam Lowes die al ruim een seconde sneller rondging en na afloop met een snelste ronde van 2’00.178 de lijst aanvoerde.

Het verschil tijdens de derde en afsluitende sessie van de dag was echter niet zo heel groot meer – een aantal coureurs wisten zelfs hun eigen tijd uit de tweede training niet te verbeteren. Binder wist dat echter wel, de Red Bull KTM Ajo coureur dook zelfs als enige van de dag onder de 2’00 minuten grens.

Het was dan ook de Zuid-Afrikaan die na afloop van de dag de lijst aanvoerde met een snelste ronde van 1’19.776 achter zijn naam. Lowes werd met zijn snelste tijd uit sessie 2 tweede van de dag voor Iker Lecuona, Jorge Navarro en Alex Marquez.

De zesde rondetijd kwam vrijdag op naam van Tom Lüthi gevolgd door Xavi Vierge, Augusto Fernandez, Luca Marini en de Duitser Marcel Schrötter.

Nederlander Bo Bendsneyder, tijdens deze eerste dag de enige coureur in de kleuren van NTS RW Racing GP aangezien teamgenoot Steven Odendaal van deelname af moest zien en vervanger Jesko Raffin pas laat in de middag in Qatar arriveerde, kende opnieuw een sterke testdag. De Rotterdammer begon voorzichtig aan de dag, noteerde in de eerste sessie de veertiende rondetijd gevolgd door de twaalfde tijd in sessie twee om vervolgens de derde en afsluitende sessie van de dag als elfde af te sluiten.

Met een snelste rondetijd van 2’00.684 – gereden in de derde sessie op een band die er al 20 ronden op had zitten – sloot Nederlands enige Grand Prix coureur de eerste dag af met de dertiende rondetijd, een tijd die slechts 0,908 seconde verwijderd was van de snelste rondetijd van de dag gereden door Binder.

Bo Bendsneyder: “Door de harde wind was het soms wat lastig, maar die omstandigheden gelden voor iedereen. We hebben een aantal nieuwe dingen geprobeerd, vooral aan de voorkant, en daarmee hebben we op het laatst een goede stap kunnen maken. We focussen nog niet op een snelle ronde – dat komt morgen of overmorgen wel – maar zijn nu vooral met de racepace bezig geweest. Dat ik dan toch al deze rondtijden rijd, is een bewijs dat de basis goed is, want die is sinds de eerste test in Valencia al min of meer hetzelfde.”

Zaterdag en zondag komen de Moto2 coureurs opnieuw in actie op het Losail International Circuit. Voor een volledig tijdschema van de tweede en derde dag verwijzen we jullie naar de onderstaande link.

Moto2 & Moto3 Test Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App