Moto2: Zarco op Moto2 pole in Catalunya

141

Johann Zarco vertrekt zondag in Catalunya vanaf de pole in de Moto2 klasse. De Fransman was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Alex Rins en Tom Lüthi.

In de beginfase was het Alex Rins die de lijst aanvoerde voor Axel Pons en Simone Corsi totdat Johann Zarco in zijn achtste ronde onder de snelste tijd van de Spanjaard wist te duiken.

Danny Kent kende een moeilijke start van de sessie, de Leopard Racing coureur kwam ten val waarmee hij zijn monteurs veel werk bezorgde en er veel kwalificatie tijd verloren ging

Voor Franco Morbidelli ging het vervolgens ook flink mis, de Italiaan crashte waarbij zijn machine dusdanig beschadigd werd en het voor de monteurs onmogelijk bleek om de motor tijdig te repareren en nog in actie te komen tijdens deze kwalificatie.

Net nadat Sam Lowes naar de derde plaats op de lijst was gekomen ging het mis. De Brit gleed op hoge snelheid onderuit waarbij zijn machine behoorlijke schade opliep.

Met nog een kwartier te gaan was het nog steeds Zarco die het snelst was voor Rins, Takaaki Nakagami, Lowes en Axel Pons.

Even later wist Rins zijn eigen tijd wel aan te scherpen, de Spanjaard schoot er echter geen positie mee op.

Ook Tom Lüthi ging zich in de slotfase nog bemoeien met de strijd voor de pole, de Zwitser kwam met nog twee minuten te gaan naar de derde plaats op de lijst.

Niemand kwam in de laatste minuten nog aan de tijd van Zarco die daarmee opnieuw een pole aan zijn steeds indrukwekkende staat van dienst kon toevoegen. Naast de Fransman start Rins zondag vanaf de tweede plaats op de grid terwijl Lüthi als derde plaats mag nemen op de eerste startrij.

Nakagami sloot de kwalificatie als met de vierde rondetijd voor Lowes, die in de allerlaatste minuut nog weer op de baan kwam en nog net één volledige ronde kon rijden, en Axel Pons.

Alex Marquez kende ook een goede kwalificatie, het jongere broertje van Marc Marquez liet de zevende tijd noteren voor Lorenzo Baldassarri, Marcel Schrötter en Sandro Cortese.

De na dit seizoen naar de MotoGP klasse overstappende Jonas Folger moest genoegen nemen met de twaalfde rondetijd terwijl Morbidelli ondanks het missen van een groot deel van de kwalificatie zondag vanaf de achttiende plaats op de grid aan de race moet beginnen.

Kent, ook één van de pechvogels, kon na zijn crash nog wel de nodige ronden rijden maar de Leopard Racing coureur wist niet verder te komen dan de eenentwintigste rondetijd.