Luca Amato won zaterdagmiddag de eerste van twee 125 cc races. Op de Sachsenring ging Amato Luca GrŸnwald en Toni Finterbusch vooraf. Bryan Schouten finishte met een 16e plaats als beste Nederlandse rijder net buiten de punten.

Direct na de start ontstond een grote kopgroep met Matthew Scholz aan de leiding. Deze groep van een elftal rijders bleef tot halverwege de race bij elkaar. Op dat moment nam Amato de leiding over en voerde het tempo op.&nbsp; Door het verhoogde tempo wist hij enerzijds een gaatje te slaan naar zijn directe achtervolgers waarbij die grote groep ook in tweeën brak. Luca Amato reed vervolgens gedecideerd naar de winst gevolgd door Grünwald en Finsterbusch. <br /> <br /> Bryan Schouten mocht vanaf de 16e plaats vertrekken maar kwam niet goed weg. Hij verloor direct een tiental plaatsen en had een aantal ronden nodig om naar voren te komen en de aansluiting te vinden met de dan op de 16e plaats rijdende Ernst Dubbink. Schouten ging het gevecht aan met Dubbink en wist in de tweede helft van de afstand te nemen van diezelfde Dubbink. Voor Schouten reed DubbinkÕs teamgenoot Alexander Kristiansson maar helaas voor Schouten was het gaatje al te groot om nog dicht te rijden. Kristiansson pakte derhalve het laatste puntje met Schouten achter hem op de 16e plaats. Ernst Dubbink finishte de race als 18e terwijl Frank van den Dragt als 22e de meet passeerde.

Roy Pouw wist zich als 24e te klasseren voor Thomas van Leeuwen (P25) en Pepijn Bijsterbosch (P26). Daarachter waren Scott Derou en Mick Jansen gedurende een groot gedeelte van de race met elkaar in gevecht om de 30e positie die uiteindelijk ingenomen werd door Derou met Jansen op P31 daar direct achter. Tasia Rodink reed ook een leuke race in gevecht met Joé Schack en wist dat gevecht winnend af te sluiten op de 36e plaats.