Bryan Schouten deed het zaterdag uitstekend tijdens de trainingen voor de vierde ronde van het IDM op circuit de Sachsenring. De jongeman uit Zevenbergen stuurde de Dutch Racing Team Honda naar een keurige 16e startpositie.

<p>De pole is zondag voor Luca Amato (1Õ29.321). De jonge Duitser, vorig jaar nog IDM Junior Cup kampioen, verraste daarmee vriend en vijand. Matthew Scholz uit Zuid Ð Afrika trainde zich naar de tweede plaats voor Luca Grünwald en Damien Raemy.</p> <p>Schouten werd zoals gezegd met een 16e plaats de beste Nederlander. In zijn laatste rondje perste hij er een 1Õ31.395 uit waarmee hij van de 19e naar de 16e plaats opschoof. Hij passeerde daarmee Ernst Dubbink die vanaf een 18e plaats aan de race mag beginnen en Frank van den Dragt die de 19e plaats op de grid zal innemen.</p>

Roy Pouw trainde zich naar een 24e positie met achter hem Thomas van Leeuwen (P27), Pepijn Bijsterbosch (P29), Scott Derou (P30), Mick Jansen (P32) en Tasia Rodink die het rijtje Nederlanders afsluit met een 37e startpositie.