De tweede ronde van het 2020 MotoAmerica wegrace kampioenschap zal in het weekend van 26 t/m 28 juni verreden worden met publiek op de tribunes. Het Amerikaanse kampioenschap is daarmee, sinds de uitbraak van het coronavirus, de eerste wegrace serie waar de fans weer welkom zijn tijdens een raceweekend.

De tweede ronde van het 2020 MotoAmerica wegrace kampioenschap wordt in het weekend van 26 t/m 28 juni verreden op het Road America circuit in Elkhart Lake, Wisconsin. Werd de eerste ronde van het seizoen nog achter gesloten deuren en zonder publiek op de tribunes verreden, eind juni zijn de fans op hetzelfde circuit weer welkom en kunnen zij de races weer live vanaf de tribunes volgen.

MotoAmerica President Wayne Rainey: “We zijn erg blij met het verloop van de openingsronde van de 2020 MotoAmerica Series op Road America. We hadden een enorme media aandacht met o.a. live beelden op FOX Sports, Eurosport, MAVTV, NBC Sports, YouTube en MotoAmerica Live+. Het evenement verliep vlekkeloos, dankzij de inspanningen van onze eigen vaste medewerkers, de medewerkers van Road Amerika, onze vrijwilligers, de coureurs en de teams. Nu gaan we terug naar Road America en gaan we racen voor onze fans, wat deze tweede race in Wisconsin nog beter zal maken. De COVID-19 pandemie heeft het leven van iedereen op de één of andere manier beïnvloed en we zijn blij dat we onze fans de kans kunnen geven om er live bij te zijn en met eigen ogen kunnen zien wat racen is op een faciliteit van wereldklasse zoals Road America. We zullen dit natuurlijk samen doen met in achtneming van de COVID-19 richtlijnen.”

De tweede ronde van de 2020 MotoAmerica Series zal niet alleen bestaan uit de gebruikelijke vijf categorieën – HONOS Superbike, Supersport, Liqui Moly Junior Cup, Stock 1000 en Twins Cup – maar tevens zal tijdens dit weekend het debuut zijn van de MotoAmerica Motul Mini Cup en de Heritage Cup.
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App