MotoAmerica: Publiek eind juni welkom tijdens tweede wedstrijdweekend

road-america
Road America | foto© MotoAmerica - Ben J. Wilson

De tweede ronde van het 2020 MotoAmerica wegrace kampioenschap zal in het weekend van 26 t/m 28 juni verreden worden met publiek op de tribunes. Het Amerikaanse kampioenschap is daarmee, sinds de uitbraak van het coronavirus, de eerste wegrace serie waar de fans weer welkom zijn tijdens een raceweekend.

De tweede ronde van het 2020 MotoAmerica wegrace kampioenschap wordt in het weekend van 26 t/m 28 juni verreden op het Road America circuit in Elkhart Lake, Wisconsin. Werd de eerste ronde van het seizoen nog achter gesloten deuren en zonder publiek op de tribunes verreden, eind juni zijn de fans op hetzelfde circuit weer welkom en kunnen zij de races weer live vanaf de tribunes volgen.

MotoAmerica President Wayne Rainey: “We zijn erg blij met het verloop van de openingsronde van de 2020 MotoAmerica Series op Road America. We hadden een enorme media aandacht met o.a. live beelden op FOX Sports, Eurosport, MAVTV, NBC Sports, YouTube en MotoAmerica Live+. Het evenement verliep vlekkeloos, dankzij de inspanningen van onze eigen vaste medewerkers, de medewerkers van Road Amerika, onze vrijwilligers, de coureurs en de teams. Nu gaan we terug naar Road America en gaan we racen voor onze fans, wat deze tweede race in Wisconsin nog beter zal maken. De COVID-19 pandemie heeft het leven van iedereen op de één of andere manier beïnvloed en we zijn blij dat we onze fans de kans kunnen geven om er live bij te zijn en met eigen ogen kunnen zien wat racen is op een faciliteit van wereldklasse zoals Road America. We zullen dit natuurlijk samen doen met in achtneming van de COVID-19 richtlijnen.”

De tweede ronde van de 2020 MotoAmerica Series zal niet alleen bestaan uit de gebruikelijke vijf categorieën – HONOS Superbike, Supersport, Liqui Moly Junior Cup, Stock 1000 en Twins Cup – maar tevens zal tijdens dit weekend het debuut zijn van de MotoAmerica Motul Mini Cup en de Heritage Cup.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App