MotoAmerica: Toni Elias tekent bij M4 ECSTAR Suzuki

73
toni-elias
Toni Elias - 2019 seizoen | foto© Suzuki Racing

Toni Elias zal ook in 2020 aan de start verschijnen in de MotoAmerica Superbike competitie. De voormalig MotoGP coureur en 2010 Moto2 wereldkampioen tekende hiervoor onlangs een contract met het nieuwe officiële Suzuki team, M4 ECSTAR Suzuki.

Na zijn Grand Prix carrière maakte Toni Elias in 2016 de overstap naar het Amerikaanse Superbike Championship, MotoAmerica. De 2010 Moto2 wereldkampioen maakte er meteen indruk door op destijds nieuwe Suzuki GSX-R1000 de eerste drie MotoAmerica Superbike races op zijn naam te schrijven. In 2017 liet Elias zich tot Amerikaans Superbike kampioen kronen waarna hij in 2018 en 2019 als tweede eindigde in de titelstrijd.

Al deze successen behaalde Elias in de kleuren van het Yoshimura Suzuki Factory Racing Team. Een aantal maanden terug maakte Suzuki echter bekend dat dit team niet langer de status als officiële fabrieksteam binnen het MotoAmerica Superbike-kampioenschap heeft maar dat Team Hammar Inc. (teamnaam M4 ECSTAR Suzuki) vanaf 2020 deze status kreeg.

Elias, die sinds zijn debuut in Amerika een samenwerking heeft met Suzuki Motor of America, blijft met het tekenen M4 ECSTAR Suzuki zijn werkgever dus trouw.

Toni Elias: “Ik ben enthousiast over deze nieuwe uitdaging en ben blij om samen met Suzuki en Team Hammer iets op te bouwen. Het doel is om op hetzelfde hoge niveau te blijven presteren, races te blijven winnen, podiumfinishes scoren en te vechten voor het kampioenschap. We hebben komend seizoen veel werk te doen omdat de concurrentie sterk zal zijn, dus we weten dat we het goed moeten doen en een flinke inspanning zullen moeten leveren. We zijn erg vastberaden en ik ben blij dat we deze kans krijgen.”

Team Hammar Inc. (teamnaam M4 ECSTAR Suzuki) is al vele jaren actief in het Amerikaans wegracekampioenschap. Met zeven AMA Pro- en MotoAmerica -titels, 83 overwinningen en 234 podiumklasseringen kan het team gerekend worden tot een zeer ervaren en één van de betere teams in het kampioenschap.

Wie Elias in 2020 als teamgenoot zal krijgen is nog niet bekend, het team heeft aangegeven de naam van de tweede rijder binnenkort bekend te zullen maken.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App