MotoGP: 7e BoxerCup race op Brno – Tsjechi‘

Brno, vrijdag 20 augustus 2004 – Jeroen Oudeman vrije training 17e, tijdtraining 21e Brno is een geliefde baan bij vele coureurs, het is hard werken om echt snel te rijden. Vorig jaar kwam ik hier voor het eerst, en ik vond het meteen een prachtig circuit. Toen strandde mijn race helaas al in de eerste minuut, ongeveer op de 12e positie. Te hard geremd, voorwiel gleed weg, en daar lag ik. Dat kan uiteraard gebeuren, dus ik ging er weer met frisse moed tegenaan dit jaar. Echter waren de weersomstandigheden dit keer niet zo droog als vorig jaar. Het had ’s morgens al geregend, en toen onze vrije training om 16.15uur begon was de baan nog steeds nat. Dus met de reservemotor en op intermediate banden de training gereden, de 17e tijd gehaald. Kort hierop, om 17.15uur, begon de eerste tijd training. Het was inmiddels droger geworden, dus met de normale banden en motor van start. Dit ging iets minder, voorlopig de 21e positie behaald, maar ik reed mijn tijd zonder hulp van een slipstream dus er zat nog wel meer in.