MotoGP debuut voor Remy Gardner en Raul Fernandez aanstaande

4700
remy-gardner
Remy Gardner (l) en Raul Fernandez - Assen 2021 | foto© KTM Images

Remy Gardner en Raul Fernandez zullen volgende al week hun debuut maken als MotoGP coureur. De twee huidige Red Bull KTM Ajo Moto2 coureurs, die in 2022 het rijdersduo gaan vormen binnen het Tech3 KTM Factory Racing MotoGP team, zullen volgende week dinsdag en woensdag voor het eerst in actie komen op de KTM RC16 tijdens een MotoGP test op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Terwijl Remy Gardner en Raul Fernandez dit seizoen het ene na het andere succes weten te scoren voor het Red Bull KTM Ajo Moto2 Team en de eerste twee plaatsen innemen in de tussenstand van het kampioenschap staat hij tweetal op dinsdag 21 en woensdag 22 september een nieuw avontuur. Het tweetal krijgt namelijk de mogelijkheid om tijdens een test op het Misano World Circuit Marco Simoncelli voor het eerst kennis te maken en de nodige ronden te rijden op de KTM RC16 machine, de machine waarmee men komend seizoen actief zal zijn in de MotoGP klasse.

Gardner en Fernandez zullen in 2022 de plaatsen binnen Tech3 KTM Factory Racing in gaan nemen van Danilo Petrucci en Iker Lecuona die na dit seizoen op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. Beiden hebben deze inmiddels gevonden, Lecuona zal op korte termijn aangekondigd worden als één van de twee nieuwe coureurs voor Team HRC en komend seizoen van start gaan in het FIM Superbike World Championship.
Petrucci daarentegen zal zijn huidige werkgever KTM trouw blijven en na het uitblijven van een aanbieding in de MotoGP en WorldSBK klasse kiezen voor een nieuw en bijzonder avontuur bij KTM, hij gaat namelijk op een KTM en met ondersteuning van de Oostenrijkse motorenfabrikant deelnemen aan de bekende Dakar Rally. Een compleet nieuw avontuur voor de Italiaan, een avontuur waarvoor hij naar eigen zeggen de komende tijd weer de schoolbanken in zal gaan duiken om zich op deze manier o.a. het goed kunnen lezen van het ‘Roadbook’ eigen te maken.Handige links Gran Premio TISSOT de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter