De pré-event persconferentie voorafgaand aan de Monster Energy Grand Prix České republiky begon donderdagmiddag in Brno met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de eerder op de dag plotseling overleden Ducati Team Press Officer Luca Semprini.

In de nacht van donderdag overleed de pas 35-jarige Luca Semprini plotseling en geheel onverwachts in een hotelkamer in Brno. Het trieste nieuws kwam donderdag rond de middag hard aan in de MotoGP paddock van het Automotodrom Brno.

Ducati zegde na het bekend worden van het vreselijke nieuws alle voor donderdag geplande media-afspraken af en om 17:00 uur werd er een minuut stilte in acht genomen voorafgaand aan de gebruikelijke pré-event persconferentie. Tijdens deze minuut stilte was er een afvaardiging van Ducati – inclusief Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci – aanwezig die na afloop van deze minuut stilte de perszaal verlieten.

Luca Semprini
Voordat Luca Semprini zijn intrede deed als motorsport journalist woonde hij een aantal jaren in Amerika. Eenmaal terug in zijn geboorteland Italië trad hij in dienst bij gpone.com waar hij aan de slag ging als journalist in het World Superbike Championship.

Een tikkeltje eigenwijs, maar altijd scherp in zijn vragen kon hij de coureurs als geen ander het vuur aan de schenen leggen. Na afloop van het seizoen 2015 verliet hij het journalisten vak om bij Ducati aan de slag te gaan als persvoorlichter van het Ducati World Superbike Team. Deze functie vervulde Semprini drie seizoenen om vervolgens binnen de Ducati familie de overstap te maken naar het MotoGP wereldkampioenschap waar hij als Ducati Team Press Officer aan de slag ging en verantwoordelijk was voor de perszaken van Mission Winnow Ducati coureur Danilo Petrucci.

Woensdag arriveerde Semprini samen met een aantal Ducati collega’s op het circuit van Brno voor de dit weekend te verrijden Monster Energy Grand Prix České republiky. Na een gezamenlijk diner vertrok Semprini naar zijn hotelkamer die hij deelde met een collega. Na een goede nachtrust was het tijd voor het tweetal om op te staan en gebruik te maken van het ontbijt in het hotel. Dacht Semprini’s collega in eerste instantie nog dat hij nog in een diepe slaap was, niet veel later kwam hij er tot zijn grote schrik en ontsteltenis achter dat Semprini dood was.

Onbegrijpelijk, niet te begrijpen en te bevatten, helemaal omdat er woensdagavond voor het slapen gaan niets aan de hand leek te zijn en Semprini er een gezonde en sportieve levenstijl op na hield.

Wat de doodsoorzaak ook moge zijn, de MotoGP paddock, de permanente groep MotoGP mediavertegenwoordigers, maar bovenal de hechte Ducati familie verliest met het overlijden van Luca Semprini een zeer gewaardeerde collega, maar bovenal een fantastisch mens.

R.I.P Luca.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App