MotoGP finale in 2020 in Portimâo, hier is het bewijs

234
longlap-penalty-strook
De nieuw aangelegde longlap penalty strook op het circuit in Portimâo | foto© Loris Baz

Dorna maakte onlangs een wijziging op de 2020 MotoGP kalender bekend. Zo werd definitief dat de Grand Prix weekenden in Argentinië, Thailand en Maleisië dit jaar geen doorgang zullen vinden en dat er in het weekend van 20 t/m 22 november wel een nog niet nader te noemen Europees circuit aan de kalender toegevoegd zal worden.

De FIM, IRTA en Dorna Sports kwamen vrijdag 31 juli met een bericht dat men heeft moeten besluiten om de Gran Premio Motul de la Republica Argentinië, OR Thailand Grand Prix en Shell Maleisië Motorcycle Grand Prix definitief van de 2020 MotoGP kalender te schrappen.

Tegelijk met het moeten afgelasten van deze drie MotoGP evenementen werd er tevens bekend gemaakt dat er een week na de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana in het weekend van (20 t/m 22 november) nog een extra raceweekend in Europa aan de 2020 MotoGP kalender zal worden toegevoegd en de 2020 MotoGP kalender definitief 15 Grand Prix weekenden zal bevatten.

Hoewel Dorna de locatie van het extra evenement nog niet kon en wilde bevestigen (officiële bevestiging op 10 augustus aanstaande) doken er al meteen geruchten op dat dit evenement zo goed als zeker zal worden verreden op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimâo.

Donderdagmiddag tijdens de gebruikelijke trackwalk voorafgaand aan de Motul Portugese Round op hetzelfde circuit zagen we echter iets opvallends, een nieuw aangelegd longlap penalty strook. Aangezien deze strook onlangs is aangelegd en uitsluitend gebruikt wordt tijdens de races in het FIM CEV Repsol en het MotoGP wereldkampioenschap kunnen we dan ook bijna met aangrenzende zekerheid zeggen dat er in Portimâo dit seizoen naast een F1, WorldSBK ook een MotoGP weekend zal plaatsvinden.

Het wachten is natuurlijk nog even op de officiële bevestiging van 10 augustus, maar na dit gezien te hebben lijkt er geen twijfel meer mogelijk. De MotoGP coureurs kunnen hun borst natmaken, ook zij gaan in het weekend van 20 t/m 22 november zo goed als zeker voor het eerst kennismaking met het prachtige, uitdagende en heuvelachtige circuit gelegen aan de Portugese Algarve.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App