De MotoGP kwalificatie van Pramac Generac Australian Motorcycle GP is zaterdag gecancelled. De weersomstandigheden op het Phillip Island Grand Prix zorgden ervoor dat het onverantwoord was om te rijden. Zondagochtend zal er opnieuw gekeken worden of Q1 en Q2 alsnog verreden kan worden.

De weersomstandigheden op Phillip Island hebben zaterdag flink roet in het eten gegooid wat betreft het programma. Zorgde de harde wind en af en toe een lokale regenbui al voor de nodige problemen en vertragingen tijdens de derde vrije trainingen en ook de kwalificatie voor de Moto3 en Moto2 klasse, tijdens de vierde vrije training ging het echter goed mis.

 

Miguel Oliveira werd op het rechte stuk bij start en finish met een snelheid van ver boven de 300km per uur van zijn KTM geblazen met een flinke crash in bocht 1 tot gevolg. Dit was voor de wedstrijdleiding een reden om de sessie middels een rode vlag situatie stil te leggen, puur vanwege het feit dat het te gevaarlijk was om verder te rijden.

 

De MotoGP coureurs werden vervolgens opgeroepen om samen met de Safety Commission. Na lang onderling beraad werd er besloten dat het onder deze moeilijke omstandigheden te gevaarlijk is om Q1 en Q2 te laten verrijden. De sessies werden dan ook gecancelled en er zal zaterdag niet meer gereden worden.

Zondagochtend zal er opnieuw gekeken worden of het mogelijk is om alsnog Q1 en Q2 te verrijden voorafgaand aan de warm-up sessie. Hoe het nieuwe tijdschema er dan uit zal zien is nog niet bekend, we houden jullie op de hoogte zodra er meer nieuws bekend gemaakt wordt.

 

Handige links Pramac Generac Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App