MotoGP Legend Wayne Rainey, 26 jaar na zijn ongeval, terug op de motor

255
wayne-rainey
Wayne Rainey | foto© Twitter Wayne Rainey

Wayne Rainey heeft 26 jaar na zijn ongeval voor het eerst weer een rondje op een motor op het circuit gereden. De drievoudige 500cc wereldkampioen reed op een aangepaste Yamaha YZF-R1 enkele ronden op de Willow Springs International Raceway in Californië.

Wayne Rainey, die in 1990, 1991 en 1992 wereldkampioen werd in de koningsklasse, zag in 1993 een vroegtijdig einde komen aan zijn carrière nadat hij tijdens de Grand Prix op het Misano World Circuit bij een crash zijn rug brak en daarbij deels verlamd raakte. Sindsdien zit de inmiddels 59-jarige Amerikaan in een rolstoel en bleek het rijden op een motor een onmogelijke opgave. Niet bleek minder waar deze week, Wayne zag namelijk een droom uitkomen en een langgekoesterde wens in vervulling gaan.

Yamaha Motor USA had voor de MotoGP Legend een speciale Yamaha YZF-R1 laten preparen en Alpinestars zorgde voor een bijpassende leren pak in de legendarische rood-witte kleuren. Rainey werd op deze speciale machine gezet om vervolgens, na 26 jaar niet op een motor te hebben kunnen rijden, een aantal ronden op de in zijn Californië gelegen Willow Springs International Raceway te rijden.

Wayne Rainey: “Gisteren had ik voor het eerst in 26 jaar weer de kans om op een motor te rijden. En ik heb het geweldig naar mijn zin gehad. Grote dank aan Yamaha Motor USA en Alpinestars voor hun hulp om dit mogelijk te maken.”

Ondanks zijn handicap is de drievoudig wereldkampioen zijn betrokkenheid bij de sport niet verloren. Op dit moment is Rainey de grote baas van het Amerikaans wegrace kampioenschap MotoAmerica.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App