De Red Bull Ring zal tot minstens 2025 onderdeel uit blijven maken van de MotoGP kalender. Dit nieuws hebben Dorna en de organisatie van de Oostenrijkse Grand Prix zaterdagmiddag bekend gemaakt.

In 2016 keerde het MotoGP wereldkampioenschap voor het eerst sinds 1997 terug naar Oostenrijk en de Red Bull Ring. Het evenement werd meteen in het eerste jaar al uitgeroepen tot de beste Grand Prix van het jaar. Het ongelooflijke landschap en de imposante faciliteiten van de Red Bull Ring, gelegen nabij Spielberg, maken de Oostenrijkse Grand Prix tot één van de hoogtepunten van het seizoen zowel op als buiten de baan.

Voldoende redenen voor Dorna Sports om het na 2020 aflopende contract met het Oostenrijkse circuit met nog een eens vijf jaar te verlengen.

Dietrich Mateschitz, CEO van Red Bull: “Voor mij is de MotoGP de meest aantrekkelijke raceserie ter wereld. De MotoGP biedt motorsport in zijn puurste vorm. De MotoGP komt nu al vier jaar naar de Red Bull Ring en de opwinding en het enthousiasme ervoor blijft onveranderd. Het is ons een genoegen om de Oostenrijkse Grand Prix na 2020 nog eens vijf jaar te mogen verwelkomen. De contractverlenging, die de ervaring voor de fans op het circuit en voor de kijkers van ServusTV veiligstelt, is een gevolg van onze langdurige inzet voor deze fascinerende sport en een uitdrukking van persoonlijke waardering voor Carmelo Ezpeleta.”

Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports: “Het maakt me erg blij te kunnen aankondigen dat we tot minstens 2025 op dit circuit zullen terugkeren. Ik denk dat iedereen het erover eens zal zijn dat het één van de mooiste circuits ter wereld is en het is voor ons dan ook een genoegen om hier te racen. Als KTM’s thuiscircuit is het ook een belangrijk weekend voor onze Oostenrijkse motorenfabrikant en voor de Oostenrijkse motorsport. De faciliteiten en organisatie zijn uitstekend, de tribunes zijn volgepakt en de sfeer is echt uniek hier in Spielberg – ik kijk uit naar de vele jaren die ik nog meer kan meemaken hier.”

dietrich-mateschitz

Dietrich Mateschitz (L), CEO of Red Bull, met Carmelo Ezpeleta, CEO of Dorna Sports

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App