MotoGP: Pirro vervangt Petrucci in Argentinië

81
Michele Pirro

Michele Pirro zal tijdens de tweede Grand van het seizoen in Argentinië de plaats innemen van de geblesseerde  Danilo Petrucci binnen het Octo Pramac Yakhnich Ducati Team.

Niet Casey Stoner maar Michele Pirro zal in Argentinië de plaats innemen van de opnieuw geblesseerde Danilo Petrucci. Dit nieuws heeft het Octo Pramac Yakhnich Ducati Team woensdag middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

Danilo Petrucci leek afgelopen weken in Qatar voldoende hersteld aan zijn tijdens de pre-season test in Australië opgelopen rechter handblessure (twee gebroken middenhandsbeentjes) maar vrijdag na afloop van de tweede dag moest de Italiaan alsnog afhaken toen bleek dat zijn hand dusdanig opgezwollen en pijnlijk was en een röntgen foto uitwees dat er opnieuw twee botjes in zijn reeds geblesseerde hand verschoven waren en verdere deelname aan de opening Grand Prix niet verantwoord was.

Inmiddels is Petrucci afgelopen maandag in Italië al succesvol geopereerd maar zal hij sowieso de eerstvolgende twee Grand Prix weekenden in Argentinië en Austin moeten missen en is de eerste Europese ronde van het MotoGP wereldkampioenschap in Jerez de la Frontera ook nog uiterst onzeker.

Nadat duidelijk werd dat Petrucci er de komende races niet bij zal zijn doken meteen de geruchten op dat zijn plaats weleens ingenomen kon gaan worden door Casey Stoner, de Australiër die de afgelopen dagen met het Ducati Testteam in Qatar een tweedaagse test afwerkte.

Ondanks dat Stoner gelijk al aangaf dat hij niet naar Argentinië af zou reizen heeft het Octo Pramac Yakhnich Ducati Team nu definitief een einde gemaakt aan deze geruchten door in een officiële verklaring aan te geven dat niet Stonwer maar Michele Pirro de vervanger zal zijn zolang Petrucci nog niet in staat is om weer deel te nemen aan een Grand Prix.