MotoGP pole myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich voor Viñales

62
maverick-vinales
Maverick Viñales - Red Bull Ring | foto© motogp.com

Maverick Viñales vertrekt zondag op de Red Bull Ring vanaf de pole tijdens de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich. De Yamaha coureur was zaterdagmiddag na een spannende kwalificatie het snelst voor Jack Miller en Fabio Quartararo.

Het kan raar lopen, zaten de Yamaha coureur na afloop van de eerste dag op de Red Bull Ring nog in zak en as, hoe anders was dat zaterdagmiddag na afloop van de kwalificatie.  Het was namelijk Maverick Viñales die met een snelste rondetijd van 1’23.450 zijn Monster Energy Yamaha MotoGP Team machine op pole parkeerde voor de Ducati van Jack Miller en de Yamaha van Petronas Yamaha SRT coureur Fabio Quartararo.

Andrea Dovizioso, die enkele uren daarvoor kenbaar maakte zijn na dit seizoen aflopende contract bij Ducati niet te zullen verlengen, kwalificeerde zich als vierde voor Pol Espargaró, Joan Mir, Franco Morbidelli en Alex Rins.

De negende startplaats werd een prooi voor de Fransman Johann Zarco, Takaaki Nakagami, Miguel Oliveira en Valentino Rossi.

De MotoGP race op de Oostenrijkse Red Bull Ring gaat zondagmiddag om 14:00 uur van start.

Meer details van de kwalificatie en andere verreden sessies van deze dag zijn te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App