MotoGP: Problemen voor LCR Honda sponsor CWMFX

42

Het rommelt bij valutahandelaar CWMFX, de nieuwe hoofdsponsor van het MotoGP team van Lucio Cecchinello. Er zou door de Britse onderneming fraude zijn gepleegd en begin deze maand werden 13 personen binnen het bedrijf gearresteerd. Of het een en ander van invloed zal zijn op het LCR Honda team is nog een vraagteken.

In de loop van het 2014 seizoen ging het LCR Honda team een verbintenis aan met CWM, de Britse vreemde valuta handelaar kwam per direct op de motoren van Stefan Bradl te staan en zou in 2015 de hoofdsponsor van het team worden.<br /> <br /> Het 2015 seizoen is nog net niet van start gegaan als er berichten komen dat het niet helemaal goed gaat bij CWMFX. De Brits politie deed onderzoek naar de onderneming die naar verluid betrokken is bij een Ponzifraude welke zou worden gerund door Belvedere Management Limited. CWM zou 130 miljoen van investeerders gestoken hebben in zo&rsquo;n Ponzifraude en deze betrokkenheid zou tot diverse arrestaties hebben geleid. CWM bevestigde de arrestaties maar liet weten dat de arrestaties voort waren gekomen uit beschuldigingen waarvan zij geloven dat die niet overeind zullen blijven.

Het is de vraag of de arrestaties van invloed zullen zijn op de 2015 plannen van het LCR Honda team. Het is gebruikelijk dat het benodigde budget al voor de start van het seizoen is geregeld waarbij er al vooraf is betaald of dat het gespreid over het seizoen gedaan zal worden. Mocht er toch stront aan de knikker zijn dan zou het team het de rest van het jaar moeten kunnen uithouden, het team heeft namelijk ook nog een heleboel secundaire sponsors en twee populaire rijders onder contract.<br /> <br /> <br /> <a target="_blank" href="http://bit.ly/1Bp6tDO">Volledig tijdschema en uitslagen MotoGP Qatar</a><br /> <br /> <br /> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a fb:like:layout="button_count" class="addthis_button_facebook_like"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a g:plusone:size="medium" class="addthis_button_google_plusone"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;" href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a title="Meld je hier aan" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>