MotoGP: Road Racing Team Holland tevreden

32

De vijfde ONK wedstrijd op de kalender wordt dit weekend verreden in het “Hoge Noorden” van ons land. Veel wind van zee, een stralende zon en doorzettingsvermogen vanuit het team waren de ingredi‘nten om in de kwalificatie trainingen goed uit de bus te komen. Nadat in Assen het ŽŽn en ander in een behoorlijke dip was geraakt, bleek veel reken en sleutel werk haar vruchten af te werpen in Eemshaven.

Op het 3497 meter lange circuit van Eemshaven, met zijn typerende bochtennamen als “Windhoek”, “Kwelderbocht” en “Dijkgat” beet Sam van Rens op zijn 125cc Aprilia de spits af. De eerste training was voor het team een “testcase” om daarna in de tweede tijdstraining een snelle tijd neer te zetten. Dat deze strategie bleek te werken kon men na 20 minuten terug zien op de “timesheet”. Sam reed naar zijn beste trainingstijd van dit seizoen. 1.39.933 was goed voor een achtste plaats, en daarmee staat hij slechts 1,5 seconden achter de “Pole Setter” Jarno v/d Marel.

Patrick Lakerveld liet zien dat hij tot de absolute top van Nederland behoord. Wederom liet hij zijn kwaliteiten gelden. Van meet af aan bleek hij de snelste rijder op de baan te zijn, in zowel de eerste als de tweede kwalificatie training ! Patrick start zondag dus vanaf de Pole.

Vreugde alom bij het Team Holland, alwaar men zich opmaakt voor een prachtige racedag op de zondag.

Redactie Team Holland/ Foto H de Jong