MotoGP: Rossi populairste wegracer op internet

19

Niet geheel onverwacht bezet Valentino Rossi als wegracer de hoogste positie voor wat betreft webpagina’s gewijd aan sporthelden. Voetballer David Beckham is de populairste sportheld en Lewis Hamilton op dit moment de populairste motorsporter.

Met regelmaat komen er diverse lijstjes uit met daarin een top 100, deze keer werd er een onderzoek gedaan naar welke sportheld de meeste webpagina’s aan zich gewijd heeft. Absolute topper hierin is voetballer David Beckham die maar liefst bijna 43 miljoen verwijzingen heeft en dat zijn er bijna 11 miljoen meer dan tweede man, eveneens voetballer, Christiano Ronaldo, Tennisser Rafa Nadal bezet met bijna 30 miljoen verwijzingen de derde plaats.

De best geplaatste motorsporter is Formule 1 coureur Lewis Hamilton die met ruim 11 miljoen verwijzingen de negende plaats bezet. Voor wat betreft twee wielen is het Valentino Rossi die niet geheel verwonderlijk de andere wegracers naar de kroon steekt.

Rossi staat met iets meer dan 7 miljoen websites op een 21e plaats. De eerstvolgende wegracer in het lijstje is Dani Pedrosa maar die staat met 3,4 miljoen websites in schril contrast met de Italiaan en vinden we pas op de 81e plaats. Dit zijn overigens de enige twee MotoGP rijders in de top 100 want James Toseland staat als eerste van een aantal andere rijders met 2,7 miljoen sites op een 141e plaats.