MotoGP Shakedown Test Sepang: Dani Pedrosa het snelst tijdens dag 2

28
dani-pedrosa
Dani Pedrosa | foto© KTM images

Dani Pedrosa heeft maandag tijdens de tweede dag van de MotoGP Shakedown Test in Sepang de snelste rondetijd van de dag laten noteren. De KTM MotoGP testcoureur was een fractie sneller dan merkgenoot Pol Espargaró en MotoGP debutant Alex Marquez die de derde rondetijd van de dag op de klok zette.

Het was maandag tijdens de tweede dag van de MotoGP Shakedown Test opnieuw warm in Sepang. De asfalttemperaturen liepen gedurende de dag op naar iets onder de 50 graden, maar dat weerhield de aanwezige teams en coureurs er niet van om de nodige ronden te rijden en hun voorbereidingen op het seizoen te vervolgen.

Net als zondag tijdens de eerste dag zagen we maandag opnieuw regelmatig coureurs hun ronden rijden zonder transponder, dit in combinatie met het feit dat er tijdens deze test geen officiële tijdwaarneming zorgt ervoor dat er nagenoeg geen conclusies kunnen worden getrokken uit de beperkt beschikbare rondetijden.

Wat wel geconcludeerd kan worden is dat Dani Pedrosa maandag het snelst was en met een snelste rondetijd van 1’59.841 als eerste de 2 minuten grens tijdens deze test wist te doorbreken. Even later was het Pol Espargaró die het voorbeeld volgde van zijn merkgenoot en met een snelste rondetijd van 1’59.972 de dag als tweede afsloot op de tijdlijst.

Goed op dreef was ook Repsol Honda Team en MotoGP debutant Alex Marquez. De Spanjaard zette een snelste ronde van 2’00.270 op de klok, een tijd die maandagmiddag om 18:00 uur lokale tijd goed bleek voor de derde tijd van de dag. Na twee dagen zit de MotoGP Shakedown Test er voor Alex Marquez op, hij is inmiddels onderweg naar Jakarta waar hij zich bij zijn broer zal voegen om dinsdag 04 februari aanwezig te zijn bij de 2020 teampresentatie van het Repsol Honda Team.

De derde rondetijd van de dag kwam maandag op naam van Miguel Oliveira voor Ducati MotoGP testcoureur Michele Pirro, Honda MotoGP testcoureur Stefan Bradl en MotoGP debutant en KTM-coureur Brad Binder.

Suzuki MotoGP testcoureur Sylvain Guintoli bezet na afloop van de tweede dag de achtste plaats op de lijst met beschikbare tijden voor Aprilia MotoGP testcoureur Bradley Smith – die ondank zijn zondag opgelopen vingerblessure wel gewoon de gehele dag actief was – en de derde MotoGP debutant op de lijst van vandaag, KTM-coureur Iker Lecuona.

Lorenzo Savadori, tijdens deze test aanwezig als vervanger van de vanwege dopingperikelen geschorste Andrea Iannone, noteerde de elfde rondetijd op de lijst met beschikbare rondetijden.

Net als tijdens de eerste dag was er ook maandag geen Jorge Lorenzo te bekennen op de baan. De nieuwe Yamaha MotoGP testcoureur arriveerde zondagochtend weliswaar in Sepang maar tot een hernieuwde kennismaking met de Yamaha M1 kwam het tot nu toe nog niet.

De verwachting is nu dat Lorenzo dinsdag zijn eerste testkilometers zal gaan maken voor zijn nieuwe werkgever. Maandag was Yamaha MotoGP testcoureur Katsuyuki Nakasuga wel al op de baan te vinden op de nieuwe 2020 Yamaha M1, de Japanner was echter één van de coureurs die zijn ronden reed zonder transponder.

MotoGP Shakedown Test Sepang 2020: Rondetijden dag 2:

1. Dani Pedrosa (KTM) 1’59.841
2. Pol Espargaró (KTM) 1’59.972
3. Alex Márquez (Honda) 2’00.270
4. Miguel Oliveira (KTM) 2’00.695
5. Michele Pirro (Ducati) 2’00.695
6. Stefan Bradl (Honda) 2’00.749
7. Brad Binder (KTM) 2’00.899
8. Sylvain Guintoli (Suzuki) 2’01.125
9. Bradley Smith (Aprilia)2’01.460
10. Iker Lecuona (KTM) 2’01.946
11. Lorenzo Savadori (Aprilia) 2’03.606

De bovenstaande getoonde rondetijden zijn onofficieel en niet volledig aangezien er ook door verschillende coureurs gereden werd zonder transponder.

Dinsdag is de derde en afsluitende dag van de MotoGP Shakedown Test. Vervolgens zal het een paar dagen rustig zijn op het Sepang International circuit alvorens op 7 februari de lichten op groen zullen gaan voor de start van de eerste Official MotoGP Test van 2020, een test waar alle reguliere MotoGP coureurs voor het eerst in 2020 gezamenlijk in actie zullen komen.

Onderstaand beelden van de eerste dag van de 2020 editie van de MotoGP Shakedown Test.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App