De eerste helft van de MotoGP testdag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli zit erop. Het was Pol Espargaró die dinsdagochtend het snelst was voor de lunch voor Joan Mir en Francesco Bagnaia.

De MotoGP coureur werken dinsdag een test af op het Misano World Circuit, het circuit waar men afgelopen weekend in actie kwam en waar ook komend seizoen opnieuw een Grand Prix weekend wordt verreden.

Voor Pol- en Aleix Espargaró was het nog even onzeker of men aan de start kon verschijnen. De opa van de twee Spaanse broers overleed afgelopen week en het tweetal koos er voor om zondagavond meteen na afloop van de MotoGP op het Italiaanse circuit huiswaarts te keren om zo maandag de begrafenis bij te kunnen wonen. Het tweetal besloot echter meteen na de begrafenis terug te keren naar het Misano World Circuit om toch deel te kunnen nemen aan deze belangrijke testdag.

Franco Morbidelli, afgelopen zondag winnaar van de MotoGP race, is daarentegen niet van de partij. De Italiaan heeft momenteel te kampen met een buikgriep en Petronas Yamaha SRT besloot daarom hun protegé deze dag langs de kant te houden. Hetzelfde geldt voor Cal Crutchlow, de LCR Honda Castrol coureur, die afgelopen – en komend weekend niet in actie komt vanwege een armblessure – is niet van de partij.

yamaha

De nieuwe door Yamaha meegebrachte uitlaat | foto© motogp.com

De eerste helft van de dag zit er inmiddels op en het was Pol Espargaró die een snelste rondetijd op de klok wist te zetten van 1’32.064 en daarmee als snelste man ging lunchen. Achter de KTM-coureur was het Joan Mir die dinsdagochtend de tweede tijd op de klok zette voor Francesco Bagnaia, Alex Rins en Andrea Dovizioso.

Takaaki Nakagami noteerde de zesde rondetijd voor Maverick Viñales – die met een speciale en nieuwe door Yamaha meegebrachte uitlaat onderweg was – Johann Zarco en Alex Marquez.

De actie op de baan wordt om 14:00 uur hervat voor de tweede vier uur durende sessie.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App