Slechts twee dagen na de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini – de eerste van de twee opeenvolgende Grand Prix weekenden – kwamen de MotoGP coureurs dinsdag op het Misano World Circuit in actie voor eendaagse MotoGP test.

Maverick Vinales zette gedurende de dag een snelste tijd rondetijd van 1’31.532 op de klok en voerde daarmee na afloop van de dag de tijdlijst aan. Achter de snelste rondetijd van de Monster Energy Yamaha MotoGP Team coureur – een tijd die slechts ééntiende van een seconde minder snel was dan Viñales’s eigen poletijd van afgelopen weekend – was het Takaaki Nakagami die de dag afsloot met de tweede rondetijd achter zijn naam.

Johann Zarco sloot de dag met de derde plaats op de tijdlijst voor Pol Espargaró en het Suzuki-duo Alex Rins en Joan Mir.

Francesco Bagnaia en Andrea Dovizioso, die beiden alleen voor de lunch in actie kwamen, eindigden als zevende en achtste. Fabio Quartararo en Brad Binder maakten de top tien compleet.

Valentino Rossi, het afgelopen weekend zeer sterk op dreef op zijn thuiscircuit, moest zich tijdens deze testdag tevreden zijn met de 17e plaats op de tijdlijst.

Crashes
Miguel Oliveira kwam gedurende de dag een keer ten val in bocht 8, Nakagami overkwam hetzelfde overkwam in bocht 1 terwijl Viñales in één van zijn outlaps onderuit schoof in bocht 6.

Geen crashes op de baan maar wel ongemak was ervoor zowel Johann Zarco als ook Tito Rabat. Zarco viel aan het einde van de pitstraat op een vreemde manier om vervolgens zijn machine duwend tegen het verkeer terug te brengen naar zijn team. Tito Rabat blies zijn Ducat blok op, iets dat kort voor een rode vlag situatie zorgde.

Uitslagen
Sessie 1   |  Sessie 2   | Dagklassement Combi 1-2 

Later meer….

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App