De tweede dag van de Sepang test is rustig begonnen. Een nog grotendeels nat Sepang International Circuit zorgde ervoor dat er tijdens de tweede dag tot ongeveer 14:30 uur (07:30 uur NL tijd) weinig tot geen actie op de baan was.

De regen die maandag een vroegtijdig einde maakte aan de eerste dag van de MotoGP test in Sepang zorgde dinsdag tijdens de tweede dag voor een rustige start van de dag. Zoals bekend droogt het Maleisische circuit vanwege de extreem hoge vochtigheidsgraad heel langzaam op, dit zorgde er voor dat een groot deel van de coureurs dinsdag tijdens de eerste uren binnen bleven. De baanomstandigheden waren dusdanig dat het geen enkele zin had om risico’s te nemen.

Rond de klok van 14:00 uur (07:00 uur NL tijd) kwamen de eerste tekenen dat de baan volledig droog zou zijn en niet veel later kwam er meer actie. Om 15:00 uur (08:00 uur NL tijd) waren alle coureurs op de baan te vinden en was het Marc Marquez die met een snelste rondetijd van 2’01.192 de lijst aanvoerde voor Alvaro Bautista, Maverick Viñales, Andrea Iannone en Johann Zarco.

De snelste man van de eerste dag, Casey Stoner komt dinsdag niet in actie. Collega Ducati testcoureur Michele Pirro heeft het tijdens de tweede dag het stuur overgenomen van de Australiër. Woensdag tijdens de derde en afsluitende testdag zal de voormalig MotoGP wereldkampioen weer op de baan te zien zijn.

 

Handige links MotoGP test Sepang:


Volledige uitslagen 
Fotoverslag