Het nieuwgebouwde KymiRing circuit in Finland zal in 2020 voor het eerst deel uitmaken van de MotoGP kalender. Maar alvorens het zover is zullen verschillende MotoGP Testteams de komende maand het nieuwe Finse circuit aan een eerste test onderwerpen.

De MotoGP-testteams zullen binnenkort een tweedaagse test afwerken op de nieuw gebouwde KymiRing in Finland. Tijdens deze tweedaagse test, die voor 19 en 20 augustus aanstaande op het programma staat, zal elke in het MotoGP wereldkampioenschap vertegenwoordigde motorenfabrikant aanwezig zijn.

Zes rijders zullen er namens de MotoGP fabrikanten in actie komen. Stefan Bradl zal namens Honda vertegenwoordigd zijn, Michele Pirro namens Ducati, voormalig wereldkampioen Sylvain Guintoli namens Suzuki, Bradley Smith namens Aprilia terwijl Jonas Folger de honneurs waar zal nemen voor Yamaha en Mika Kallio als KTM MotoGP testcoureur een eerste voorproefje van zijn nieuwe thuiscircuit krijgt.

Tijdens beide testdagen is er ook ruimte ingelast voor een aantal lokale coureurs. Zij zullen tijdens de lunchpauze en aan het einde van de dag van 17:00 tot 18:00 uur de gelegenheid krijgen om kennis te maken met deze belangrijke nieuwe motorsport plaats in de omgeving.